[]

Bu kişi Udemy üzerinden ne kadar kazanmıştır?

Uzak bir arkadaşım 5 yıl önce Udemy için 5 saatlik bir eğitim serisi hazırladı. Bu güne kadar 11 bin öğrenci kaydolmuş gözüküyor ve puanı 4.9. Güncel fiyatı 350 TL, geçmişten beri ortalama 10 Dolar civarında fiyatlanmış sanırım. Kendisine sormaya çekindiğim için size sormak istedim, komisyon oranlarını bilmediğim için hesap yapamıyorum.




 
Düşündüğünden çok çok daha az.

İngilizce yapıp dünyaya sattıysa okey ama diğer türlü Türkiye'de 2020 civarında satışlardan 50 cent, 1 dolar, 2 dolar gibi rakamlar geliyordu. Şu an da sanırım indirimle 79,99'a falan satılıyor, 2 dolar gibi düşün, hoca 1 dolar alıyor diye hesap et işte. Ha indirimlere katılmayıp sabit fiyat yaparsan ve satılırsa çok kazanabilirsin ama sürekli 350'ye çıkıp sonra arada bir 69 veya 79'a satıyor udemy. Buna katılırsan büyük sayıda kişi alıyor. Fiyat kategorisini seçip daha yüksek vs. yapmak senin elinde tabii. Bu arada yerel fiyatlama var işte, mesela aynı Türkçe kursu Almanya'daki bi Türk alsa 9.99 euro vermiş olabilir. Onun payı hocaya gelir.

Eğitmen şöyle kazanıyor:
Direkt siteden bulup gelenden: %50
Udemy reklamından(Udemy'nin google reklamları vs.): %25
Kendi kuponunu yayarak(reklam vs.): %97

Ben mesela öğretim görevlisiyken kendi üniversitemdeki öğrencilere bedava vermiştim 100 küsur kişi öyle bedava aldı. 11 bin kişinin kaçı öyle bilmiyoruz. Instagram reklamı/kupon ile yani %97 kazanarak da birçok satış yaptım ama reklama da bir kısmı gitti işte.

edit: mesela Udemy'nin reklama asıldığı Black Friday dönemlerinde falan baya çok kişi kurs alıyor ama 10 dolardan alsalar bile 2.5 doları eğitmene geliyor, ki dediğim gibi Türkçe içerikse ve 79 liralardan alıyorlarsa 20 lirası(dolar cinsinden) ona geliyor.
  • nhk ni youkosu  (02.03.24 18:13:03 ~ 18:20:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.