[]

Yurtdışında kaçak film izlemek

Avrupa'da türk film/dizi sitelerinden kaçak izlemenin cezası var mıdır? veya stremio gibi torrent tabanlı platformlardan film izlemek sorun yaratır mı? bazı forumlarda ciddi para cezası olduğundan bahsedilmiş. ülke avusturya




 
avusturya'da nasıldır bilmiyorum ama almanya'da sorun olmuyor. stream ya da download değil, upload (torrent vs.) radara giriyor. kafan rahat etsin istiyorsan vpn de kullanabilirsin.


  • sir gawain  (02.03.24 15:32:55 ~ 15:33:41) 
ben bunu baya araştırdım ama net bir sonuca ulaşamadım. sadece download yaptığı için ceza alan birini göremedim ama yanlış yönlendirmek istemem. sanırım upload kısmı daha çok sorun yaratıyor. yine de kesin bilgi sahibi birileri olursa diye takipteyim.


  • sacrilegious  (02.03.24 16:12:41) 
türk film/dizi sitelerinden kaçak izlemenin cezası yok. gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz.

stremio gibi torrent tabanlı platformlardan film izlemek tehlikeli. kullandılan tracker'a göre direk yakalanılabilir. genel olarak zaten korsan bir içeriğin yayınını yapmak, etrafa paylaşmak asıl ciddi suç. torrent kullanınca da sen de etrafa yaymış oluyorsun o yüzden ne torrrent ne de torrent tabanlı uygulamaların kullanımını kendi network'ünde ya da bilgisayarında önermem.

eğer illa torrent kullanmak istiyorum diyorsan çözüm başka bir ülkede bir sanal makine (torrent client, plex vs. kurabileceğin) ve private torrent tracker.
  • king lizard  (02.03.24 17:56:55 ~ 18:00:56) 
izlemekte sorun yok ama stremio,torrent ve genel manada korsan indirmekte sorun var.


  • biravekahve  (02.03.24 18:12:18) 
stremiodan indirmeden izlemek problem olur mu bu konuda aradayım ben de zaten


  • Sumashi  (02.03.24 18:18:18) 
göm gitsin. avusturya'da sen internete yükleme yapmadığın sürece kimse peşine düşmez. torrent de indirebilirsin, türk dizi sitelerinden de izleyebilirsin.
15 seneden fazladır avusturya'dayım.

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (02.03.24 19:14:17 ~ 19:14:41) 
upload ve torrent riskli. o da her zaman degil. streaming'ten cayir cayir izliyoruz sikinti yok. lokasyon abd.


  • antikadimag  (02.03.24 19:16:16) 
Hem Almanya hem Hollanda'da 6 ay boyunca torrentten film dizi indirip izledim hiç sorun olmamıştı. İnsanların bunu ne kadar ciddiye aldığını fark edince tabi farkında olmadan çok aptal bir risk almışım meğer onu anladım. Portekizde polis kapıma dayanır korkusu olmadığını biliyorum mesela o açıdan rahat rahat torrentten istediğimi indiriyorum ama merkez avrupa ülkelerinde torrentten uzak dururdum şu anki kafayla.


  • beyfendi  (02.03.24 22:13:00) 
download yaptigi icin ceza yemis birilerini taniyorum. konum almanya. tabii ki kapina polis dayanmaz ama eve bir zarf gelebilir. avukat tutmak zorunda falan kalirsiniz.

online izlemenin bir problem yaratacagini sanmiyorum ama dedigim orneklerde bilgisayarlarina indirmislerdi. bu eski filmlerde problem olmaz da yeni cikanlarin yapimcilari dagitimcilari falan ugrasiyor olabilir.
  • bohr atom modeli  (03.03.24 13:44:30 ~ 13:46:26) 
Italya'da erasmus'ta iken bir mail aldik. Okulun agi kullanilarak yeni cikan bir filmin ismi verilerek dvdrip'inin indirildigini soyluyordu. Eger benzer bir indirme daha olursa yapan bulunacaktir, yasal islem baslatilacaktir falan diyordu. Oklar hemen kurallari bilmeyen biz erasmuslara donmustu:) Baska tekrari olmadi zaten.


  • freedonia  (03.03.24 14:20:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.