[]

Ankara için ucuz ve kaliteli veteriner önerisi rica ediyorum.

#Ankara #Veteriner


Merhaba,

Kedim 3-4 gün üstüste istifra ettiği için 20 Ocak’ta veterinere götürdüm.

Kanı alındı, biyokimya ve hemogram testleri yapıldı ve röntgeni çekildi. Röntgende ileri derecede kabız olduğu ortaya çıktı.

Ayrıca yapılan kan testlerinde karaciğer enzimlerinden birinin çok yükseldiği görüldü. Kabız olduğu için oluşan baskıdan dolayı karaciğere kan akışının azalmış olabileceği ve bu enzimin bu yüzden yükselmiş olabileceğini söylediler. Çünkü karaciğer rahatsızlığını gösterir kusma haricinde başka bir belirti yoktu. (İştahsızlık vb gibi)

Veterinerde lavman yaptılar ve 5-6 ilaç ile bağışıklık takviyesi ve karaciğer desteği vs verdiler. Her gün 2 defa malt macunu falan verilecek dediler. Ayrıca sindirimi destekleyici özel bir mama verdiler.

O günden beri verdikleri mamayı ve ilaçları düzenli olarak veriyorum. Her gün 2 sefer malt macunu da veriyorum.

Bağırsakları düzeldi gibi. Düzenli olarak tuvalete çıkıyor. Ancak karaciğer enzimi ne durumda onu bilmiyorum.

Kısacası hem bağırsaklarının temizlenip temizlenmediğini görmek için yeniden röntgen çektirmek hem de karaciğer ve bağışıklık değerlerine baktırmak için kan testi yaptırmak istiyorum.

Gittiğim veteriner eskiden düzenli gittiğim ve çok memnun olduğum bir veterinerdi. Ama maalesef eski kalitesi kalmamış ve aşırı pahalanmış. Yaptığım ödemenin taksitleri halen devam ediyor.

Hayvanı kontrole götürebilmem için bana ANKARA’da röntgen ve kan testleri gerçekten uygun tutacak bir veteriner ya da devlet kurumu vs önerebilir misiniz? Ucuz olsun ama tabi önceliğim iyi, güvenilir ve kaliteli olması. Veterinerlik fakültesine mi götürsem bilemedim. Lütfen bir fikir verin.

 
Merhaba, veteriner hekimim.
Öncelikle geçmiş olsun. Taglerınız çok şirin olmuş bu arada :)

Yavrumuzun iştahı nasıl, düzenli tuvalete gidiyorsa iştahı da yerindedir diye düşünüyorum. Yaş. cinsiyet, ırk nedir?
Anlattığınız klinik tecrübesinde sorun yok gibi görünüyor. Fiyatlar maalesef her yerde yüksek, emin olun daha da yüksek çıkabilirdi, ama genel anlamda veteriner hekimler olarak petinizin sağlığı ve ekonomik kısıtlamalar arasında bir denge tutturmaya çalışıyoruz.

Eğer kedinizin iştahı iyi; kusma, ishal, halsizlik gibi sorunları yoksa bence yeniden tahlile ihtiyacınız yok. Sorularınız üzerinden gideyim:

Kısacası hem bağırsaklarının temizlenip temizlenmediğini görmek için yeniden röntgen çektirmek hem de karaciğer ve bağışıklık değerlerine baktırmak için kan testi yaptırmak istiyorum.

Gerek yok, normal şekilde tuvalete gidiyorsa sorun yok anlamına geliyor zaten. Karaciğer ve bağışıklık değerleri petinizin genel durumunu yansıtan şeyler, şu anda iyiyse karaciğer ve bağışıklık değerlerindeki minimal dalgalanmalar bir şey ifade etmiyor.

Gittiğim veteriner eskiden düzenli gittiğim ve çok memnun olduğum bir veterinerdi. Ama maalesef eski kalitesi kalmamış ve aşırı pahalanmış. Yaptığım ödemenin taksitleri halen devam ediyor.

Keçiören Vetplus Veteriner Kliniği, Türkiye'de yaşarken çalıştığım klinik, eğer gitmeye karar verirseniz özel mesajla ismimi yazayım, benim yönlendirdiğimi söylersiniz.

Açık söyleyeyim, duyurunuzdan konuya hakim olmadığınız anlaşılıyor, sizin zaten güvenilir ve dürüst bir veteriner kliniğine ihtiyacınız var, aksi takdirde üzülürsünüz. Konuya hakim olmak zorunda da değilsiniz bu arada. Halihazırdaki kliniğinizden memnunsanız değiştirmenize de gerek yok, fiyatlar Ankara genelinde aşağı yukarı aynı. Bir de konu fiyatlar arasındaki farklardan çok hangi amaçla, hangi şüphelerle ne gibi tahlil ve tedavi yöntemlerinin uygulandığıyla ilgili. Bu bir skala, çok basit bir kusma probleminin ayırıcı tanısında bile 20 tane hastalık var, veteriner hekim bunlar arasında önem ve öncelik sırasına göre, aynı zamanda sizin ödeme gücünüze göre bir değerlendirme yapıyor. Bu anlamda pahalı olan yer iyidir/kötüdür veya ucuz olan yer iyidir/kötüdür demek zor. Sonuçta klinikler de birer ticarethane. Kira ödüyorlar. Çayyolu'nda bir kliniğe gidiyorsanız fiyatlar da ister istemez oraya uygun oluyor.

Bene siz kendinizi üzmeyin, kafanızı da karıştırmayın, kediniz iyiyse bir yere gitmeniz gerek yok, gereksiz yere strese sokmayın arkadaşınızı.

Ayrıca düzenli gittiğiniz kliniği arayarak buna benzer bir problemle gelecekte karşılaşmamak için ne yapmanız gerektiğini sorabilirsiniz. Sindirim sistemi problemleri beslenmeye bağlı olarak tekrar etme eğiliminde çünkü.
  • slymene  (02.03.24 17:29:21 ~ 17:36:59) 
Nazik cevabınız için çok teşekkür ederim. :) Ama bağırsaklarının tam olarak düzeldiğinden ve karaciğer enziminin normale döndüğünden emin olmam lazım. (Tuvaleti temizlerken minik minik dışkı parçaları görüyorum. Sanki zorlanıp yapmış gibi. Bağırsakları tam açıldı mı emin olamıyorum.) Kısacası kontrol ettirmem lazım. Yoksa kafaya takarım, kendimi biliyorum.

Gittiğim veteriner eskiden Ümitköy'deydi. Gene aynı bölgede başka bir yere taşındılar.

Aslında fiyatları her zaman pahalı ve piyasanın üzerindeydi ama eskiden gerçekten çok güven veriyorlardı. O kadar pahalı olmasına rağmen her zaman çok dolu olurlardı.

Maalesef bu sefer çok güven vermediler. Belki de yapılması gereken her şeyi yaptılar ama tavırları vs biraz rahatsız etti açıkçası.

Fiyat uygun olabilir bilemiyorum. Her şey çok pahalandı sonuçta. Ama uygun olsa bile ben şu zamanlarda biraz sıkışık olduğum için zorladı beni.

Neyse, verdikleri mama ve bağışıklık destekleri vs bitmek üzere. Onları zaten aynı yerden yenileyeceğim. En azından kan testleri ve röntgen falan biraz daha ucuza gelsin istiyorum.

Veterinerlik fakültesine gidip durumu açıklasam testleri yaparlar mı? Fakültede ücret alınıyor mu? Sahipli hayvanlara bakılıyor mu? Bir bilginiz var mı acaba?
  • anaphylacticshock  (02.03.24 18:47:03 ~ 18:52:24) 
Merhaba. Fakültede iç hastaliklarina gideceksiniz. Sahipli hayvanlara bakılıyor. Sanıyorum randevu sistemine geçtiler ama fakultedeki hekim ihtiyaç görmezse yapmayabilir. Fakülte de ücretli ama randevu bulmanız zor olabilir, fiyatlar daha uygun olur tabii. Once telefon edip güncel prosedürü sorun, muhtemelen önceden randevu almanız gerekecek.

Siz herhangi bir yere gidene kadar kedinizin su tüketimine dikkat edin, hatta kuru manasıni biraz islatabilirsiniz su tüketimini artirmak için.

Yeni bir yere gitmeden önce eski tahlil sonuçlarını alın ve kullanılan ilaçları öğrenin. Mümkünse kedinizin günlük su tüketimini de ölçün.

Muhtemelen akit veya kronik kabızlık çekiyor kediniz. Altta yatan başka bir sebep yoksa doğru mama ile çözülür, benim önerim gastro intestinal mama olur.
  • slymene  (02.03.24 19:29:26) 
Çok teşekkür ederim :) Bu hafta içinde dediklerinizi uygulayıp fakülteye iç hastalıklarına götüreceğim.


  • anaphylacticshock  (02.03.24 21:06:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.