[]

Zaman algısı değişen var mı?

Merhaba

Eskiden de çok iyi bir zaman yönetimim yoktu, zamanı yakalayamazdım evet ama son birkaç yıldır daha beter olduğumu hissediyorum, hissetmekten öte yaşıyorum tabii. Bunun sebebi nedir? Bedenen gittikçe ağırlaşıyorum, kafam gittikçe daha da karışıyor, bildiğiniz beyin sisi yaşıyorum, dikkatim çok çabuk dağılıyor, bir işi yapmak için bir öteberi lazım olup da içeri gidince bir bakıyorum başka bir ley yapıyorum veya telefona bakıyorum vs.

Bu ne olabilir, psikolog mu psikiyatr mı görmeli bunu? Bu kadar da beceriksiz yaşanmaz yani, bir tuhaflık var.

 
Bu anlattıkların Senin yaşam kaliteni mi düşürüyor veya çalıştığın işinde senin başarısız olmana mı neden oluyor? Neden bu durumun tuhaf olduğunu düşündün?

Mesela ben de çalıştığım işte diyelim ki 3 farklı işim var ve 3 farklı işi sırayla halletmem gerekiyorsa ben dikkat dağınıklığından dolayı o 3 işi yarım yamalak yapmak suretiyle aynı anda yapıyorum. önce birinin yarısını yapıyorum, sonra diğer işime geçiyorum, Onun yarısını yapıyorum, sonra ilk işime geri dönüyorum, onu tamamlıyorum. sonra üçüncü işin ilk bölümünü yapıyorum falan derken böyle karmakarışık çalışıyorum. ama bu durumu ezelden beri düzeltemediğim için şu ana kadar herhangi bir şey yapmadım düzeltmek için.

Belki bununla ilgili çalışma teknikleri vardır YouTube'da falan zaman yönetimi ile ilgili.

Mesela sen kariyerinde ilerlemek istiyorsan vesaire Hani senin bu dikkat dağınıklığı olayın aşırı derecede hayatını etkiliyorsa Örneğin bir kitap okuman gerekiyor bir konu hakkında araştırma yapman gerekiyordur Ama bu dağınıklık nedeniyle zaman ayıramıyorsun veya odaklanamıyorsun Verimli bir çalışma yapamıyorsun böyle bir durumun varsa bence doktora kesinlikle git.

Ama bence Doktor öncesinde bu durumu kendinde tespit edip kendi içinde çözmen için öncelikle böyle dediğim gibi YouTube'dan vesaire videolar izleyip kendinde bir takım değişiklikler yapmaya çalış bence. Örneğin bir hedef koy kendine o Hedef doğrultusunda yapacağın işleri planla. bunun üzerine çalışma teknikleri vesaire izleyip kendine en uygun olan olacak şekilde planlarını harekete geçir.
  • turuncu tonlarda  (02.03.24 18:27:42) 
ben de ayni durumdayım, ama sevebi sizle aynı mıdır bilemiyorum. telefonda zaman geçirmek (tiktok vs) beni mahvediyor. zaman algım gidiyor, bir şeye odaklanmaya çalışırken aklıma telefona bakmak geliyor sonra oraya dalıyorum, bir bakmışım saat geçmiş.
benimki kesinlikle telefon bağımlılığı

  • rallied  (03.03.24 12:44:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.