[]

Araba almanın doğru zamanı ne?

Bir araba alma düşüncemiz var. Şirket aracı 7/24 bende olsa da eşim günde 5dk ise gidip gelirken kullanabilsin (sabah ben bırakıyorum dönerken o 20dk yürüyor), memlekete giderken +1000 km yol için "müdürden izin almak" gerekmesin gibi kendimizce ihtiyaçlarımız var.

800k gibi bir bütçemiz var. Yarısı altın yarışı kredi olacak. Zorlarsak ihtiyaç olarak bı 150k daha çıkarabiliriz ama bu bizi en az 6 ay maddi olarak zorlar.

Seçin yaklaştı, dolar artacak ama krediler iyice kapatıp faizi de artıracaklar deniyor. Yarı nakit yarı kredi olunca beklemek mi mantıklı seçimden önce almak mı mantıklı emin olamıyoruz.

Siz olsanız ne yapardınız?

Buna ek varsa bu bütçeye uygun otomatik araç tavsiyesi güzel olur.

 
Ben iki senedir günde 5.5 km yürüyorum işe. 20 dk yürümek bir şey değil. Taş çatlasa 2 km yol. Arabayı birikimle alırsın, paranla yürütürsün. Şahsen 20 dk yol için yatırım bozup masraf kapısı açmazdım kendime.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (02.03.24 03:27:27) 
Bence maddi olarak kendinizi zorlamadan 2. El temiz bir araç bulabilirseniz alın geçin ama arabanın otoparkta yatmayacaksa iyi bir yatırım olduğunu düşünmüyorum ben, riskli bir yöntem. Çünkü siz ne kadar iyi kullansanız da birisi gelir çarpar kaza olur vs kendinizi maddi olarak yıpratmaya gerek yok bu senaryoda. Clio, İbiza az yakan f/p araçları. Ytd değildir.


  • titanic kemancısı  (02.03.24 12:12:36 ~ 12:59:31) 
Ben olsam kesinlikle araba almazdım.

Arabanın yıllık masrafı 30 bin lira civarında (kaba hesap. Kasko+Trafik sigortası+MTV+Periyodik bakım+Lastiklerin eskimesi vs)
Buna ek olarak araba olunca illa ki benzin+otopark+yıkama gibi masraflar da çıkacak.

Ayrıca harcadığınız 800 bin lira da durduğu yerde değer kaybedecek. (Bugün 25 bin dolara aldığınız araba seneye 22 bin dolar eder herhalde)
Araba olunca bir de muayene, çizdiler-çarptılar mı, dolu hasar verir mi, akraba arabayı ödünç ister mi, yıllık bakım zamanı geldi, ayda bir yıkattırmak gibi pek çok dert var. Aklınızı ve zamanınızı harcayacak.

Bence en güzeli araba alacak kadar parayı biriktirip kenara koymak ve o paranın kötü günler için cebinizde hazır olması. O kenardaki paranın da bir yatırım aracında ince ince artması.

Tüm bu masraf ve zahmete sadece 20 dakikalık yürüyüş ve müdürden izin istememek için değer diyorsanız siz bilirsiniz. Memlekete senede bir kere giderken araba kiralasınız daha ucuza gelecektir.
  • michael_knight  (02.03.24 13:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.