[]

Tansiyon ilacı etkisi

Tansiyonum 14/10 civarı olduğu için doktor bana tansiyon hapı verdi. Akşam 9 gibi içiyorum iki gündür. Ama tansiyonumda bir düşüş yok. Günde
2 3 defa olcuyorum yine 13.5 -15.5 arası gidip geliyor. Etkisini göstermesi için bir süre devam eder şekilde kullanmak mi gerekir? Doktor akşam da alabilirsin dediği için akşam içiyorum, araştırdığım kadarıyla sabah veya akşam fark etmiyormus. Ama farkederse sabah da icebilirim. Düzenli olarak her aksam 9da içmeyi planlıyorum



 
Aynı gün düşürmesi lazım. Her gün aynı saatte al da zaman çok sorun değil.
Birkaç gün ölçüp kaydet. Düşmemişse tekrar doktora git. Doz ayarlaması veya ilaç değişikliği yapacaktır. Her ilaç herkese eşit tesir etmiyor.

Geçmişolsun.

Not: Gerçi hekim söylemiştir ama, beslenme alışkanlığını gözden geçirdin mi? Tuzu kestin mi? Yemeklerde sıfır tuz uygulamasına başladın mı?
  • Mirket  (01.03.24 13:50:44 ~ 13:53:01) 
@mirket tuzu kestim diyemem ama babam da tansiyon ilacı aldığı için evde yemekler çok az tuzla pişirilir. Beslenme alışkanlığım iyidir. Düzenli spor yapan ve dietine onem veren biriyim


  • benarrivo  (01.03.24 14:22:00) 
akşam değil sabah içeceksin


  • sizofren06  (01.03.24 14:27:37) 
Bu durumu doktorunuz danışın belki ilaç değişikliğine gidebilir veya tansiyonunuzu tetikleyen farklı bir durum olabilir.


  • doharkoman  (02.03.24 01:14:04) 
ben de benzer değerlerle doktora gittim, ilacı verirken sabahları iç ve aynı saatte iç diye özellikle söyledi ve ben bayağı rahatladım, hatta fazla düşürdüğü için bir düşük dozunu verdi bitince.
sigara çok etkiliyor benim tecrübe ettiğim kadarıyla. normal sigaradan elektronik sigaraya geçince daha da rahatladım. sigara kullanıyorsanız azaltmayı, bırakmayı veya elektronik sigaraya geçmeyi değerlendirebilirsiniz.

  • mustafakesekci  (02.03.24 09:11:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.