[]

Gayrimenkul soruları part 897123

Sadece 2 seçeneğim var. Yatırım amaçlı hangisi daha iyi, neden?

1- Ataşehirden 30 senelik ve kentsel dönüşüm hevesi olmayan 10 katlı 40 daireli binada bir daire mi?
2- Zümrütevler/Esenşehir/Aydınevler gibi yerlerden 5 senelik 4 katlı binada daire mi?

Kira getirileri eşit diyelim.

 
Binaya bağlı. İnşaattan çok anlamam ama incelerdim ben. Asmolen döşeme için kötü diyorlar. Asmolen döşemeyse almazdım. Perde beton kullanılmış mı. Toki evlerinde perde beton kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Buna dikkat ederdim. 30 senelik evin kolonlarına, kirişlerine bakmak gerekiyor. 30 sene önce yapılan ev güvenli olmayabilir. Kimin ne yaptığı belli değil o yıllarda. Zemin yapısı önemli.

Bana 2. seçenek daha mantıklı geldi.
  • dissendium  (29.02.24 23:40:07) 
İkincisi tabiki. Hele birde depreme dayanıklı ise hiç düşünme bile.


  • etna  (01.03.24 08:13:44) 
belediyeler eski binalara(30+) yıkım kararı çıkartıyorlar, belediyeden sorun böyle bir karar varmı, karar yoksa dahi 2 gün sonra böyle bir karar çıkabilir.
Arkadaşımın kendi yaptırdıkları deprem için özel demirli 30+ binaları yıkım kararı aldı, itü ile uğraşıyorlar yıkımı iptal ettirmek için, bu gibi durumlar çıkabilir.
eski bina riskine girmezdim.
  • eja  (01.03.24 11:07:32 ~ 11:07:44) 
2 diyorum. yatırım amaçlı ise bölgedeki arsa değerleri de önemli.


  • paintov  (01.03.24 12:29:54) 
Ne amaçla almak istiyorsunuz önce ona bir karar verin ona göre kategorize edelim. Sadece kira getirisi düşünüyorsanız 5 yıllık bina daha mantıklı fakat eski olan binanın lokasyonu daha değerli olabilir kentsel dönüşüm sonrası değerini katlayacaktır gayrimenkul uzun vadeli bir yatırım olduğu için eski olan daha cazip geliyor. İBB'de mevcut yönetimin değişmesi durumunda seçimlerden sonra İstanbul'da ciddi bir kentsel dönüşüm bekleniyor.


  • doharkoman  (01.03.24 13:00:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.