[]

formula 1 - red bull'lar

neden iki tane red bull takımı var? başka bir marka giremiyor mu, şartları mı karşılamıyor? bu durum rekabete zarar vermiyor mu?




 
bu zaten olan bir tartışma konusu. diğer takımların girebilmesi için fia'nın onayı lazım. şartlar neler bilemiyorum. geçenlerde hatta andretti takımının başvurusunu reddetmişlerdi.


  • ilgeru  (29.02.24 22:57:14) 
Aslında 2 tane redbull takımı yok,
RedBull zamanında Jaguar takımını satın almıştı ve merkezleri İngiltere'de.
RB Visa Cash ise Minardi'yi satın almıştı zamanında ve merkezleri İtalya'da.
ancak evet üstten bakınca bu iki takım çok yakın ilişkide.
Başka markalar da gerekli şartları sağlarlarsa girebilirler (muhtemelen yatırım ve karşılığındaki ödül bir çok marka için çekici olmayacaktır)
  • bartholomew87  (01.03.24 00:55:37) 
yani redbull ve rb(alpha tauri) ilişkisi kadar olmasa da diğer takımlarda da bağlantılar var. rb şuan tamamen alt takım konumunda işleyiş açısından ama williams ve mercedes arasında da benzer ilişki var mesela. mercedes'in yetiştirdiği pilotlar williams takımında deneniyor, george russell oradan geldi mesela ve williams mercedes motoru kullanıyor. benzer bi olay haas ferrari arasında da vardı. msc tutsaydı başarılı olsaydı ileride ferraride görecektik. eski msc/ferrari günleri yüzünden ferrarinin geleceği için şans verildi oğluna haas takımında.

dediğim gibi redbull/rb kadar bağlantı yok ama hiç bağlantı yok da değil bu takımlar arasında. yine ana takım ile iletişim halinde bu alt takımlar, kısmen ana takımların gelecekte düşündüğü pilotların test platformu olarak kullanılıyorlar ve motoru bu ana takımlar sağlıyor. sadece redbull örneğindeki kadar direkt bir etki yok. enazından bildiğimiz kadarıyla

2020 Sakhir gpde mesela russell williams pilotu olduğu halde mercedes sürmüştü hamilton yarışamadığı için. williams aa biz rekabet ediyoruz rakibimiz için süremez pilotumuz demedi. bi takımın pilotu diğer takımın reserve pilotu bile olabiliyor.
  • konetsu  (01.03.24 02:09:24 ~ 02:17:19) 
red bull bir akademi zamanında takım satın aldılar, bağları var ama alttaki takımı da serbest bırakıyor. yazılanlar gibi bu iş yatırım işi bir girip deniyim çıkayım olmuyor. fia kalıcı takımları ve kalıcılıklarını göz önüne alıyor.


  • mikahakkinen  (01.03.24 10:21:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.