[]

Kilolu insanlar için ambulans hizmeti nasıl veriliyor?

Kilolu yaşlı bir kadın akrabam var. İstanbul'da asansörsüz bir apartmanda 1. katta yaşıyor.
Kilosu sanırım 90 civarında ama ortalama bir insandan çok daha büyük, şişman. Benzer kilo ve boyuttaki başka biri için ambulansın gelip "biz merdivenden aşağıya taşıyamayız" dediğini ve apartmandan insanlar bulunup onların taşıdığını anlatmışlardı.

Acil bir sağlık sorunu olduğunda ambulans gelip onu sedyeyle alabilecek mi? Bu iş için bir kilo-boyut sınırı var mı?
Özel ambulansların kilolu hastalara yönelik bir hizmeti, tarifesi var mıdır?

 
eğer hastanın özellikle yatay gitmesi gerekmiyorsa, o sedyeyi sandalye haline getirip indirip çıkarabilirler. hani acil durumu olanları mutlaka taşıyorlardır, fakat sallıyorum sondası çıkmış hastanın tekrar hastaneye gitmesi gerekli mesela, onları taşımamış olabilirler.


  • malheiros  (29.02.24 18:57:05) 
Geçen sene yazlıkta komşu rahatsızlandı, iri yarı da bir adam. İki tane çıtı pıtı kadın paramedik, bi de şoför geldi. Üçünün adamı kaldırıp götürmesi mümkün değil. Geldiler bize haber verdiler, konu komşu gidip 6-7 kişi bi ucundan tutup taşıdık ambulansa.


  • kibritsuyu  (29.02.24 19:16:33) 
gelen görevliler genelde bayanlar olabiliyor. ya da erkek bile olsa halterci değiller sonuçta. sedyeyi indirmek kaldırmak için yardım istiyorlar. bir yakınımızı birlikte indirmiştik. yardım etmek gerekiyor.


  • exlibris  (29.02.24 19:35:28) 
Böyle taşırlar: youtu.be

Normalde 2 kişi taşır aslında. Garanti olsun derseniz ve yardımcı kimse yoksa, 2 ambulans çağırın. Bir kamu, biri özel bile olabilir mesela. Yardımcı
sayısı iki katı olur.

240 kg hastayı 6 kişi taşıdığına şahidim. Ama çok anormal bir idi. Tabii sandalye değil, çarşaf filan kullandılar. Sizinki 90 kg...
  • alfired  (29.02.24 21:07:12) 
zayıf kilolu farketmez, ambulans görevlisi hastanızı aşağı getirmenizi bekler. defalarca yaşadım bunu, sağdan soldan yardım alarak indirirdik. çevremde başka örnekler de bu şekilde. özel ambulansları bilmiyorum bu dediğim 112.


  • delidiyorum  (01.03.24 08:55:11) 
aralık ayında teyzem için benzer bir durum yaşadık. kilosu yüksek olanlar için daha büyük (obez) ambulansı var ama sağlık görevlileri teyzem 7. katta olduğu için indiremedi. hammal tutuldu ve o arkadaşlar indirdi. ambulans gelir ancak indirmesi yakınlarına kalmış bir durum. yani bir böyle bir tecrübe yaşadık.


  • mikahakkinen  (01.03.24 10:24:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.