[]

Kablonet modeme wifi6 modemi router olarak bağlasam...

Wifi6 teknolojisinden yararlanmış olurum değil mi?
Yanlışlıka dsl modem aldım, ama router olarak kullansam interneti aldığum modem dağıtacağı için wifi6 hızında olur mu sizce? Yoksa direkt koaksiyel kablonun bağlandığı ana modem'in mi wifi6 olması gerekir?



 
bağlantı hızınız kaç mbit? kablonet routerinda gigabit ethernet çıkışı varsa yeni cihazı ona bağladığınızda aralarında gigabit bağlantı kurulmuş olur. bağlantı hızınız bundan hızlı değilse zaten sorun yok. kablosuz olarak herhalde gigabite ihtiyacınız yoktur, dolayısıyla yeterli olur tahmin ediyorum.

hatta sadece kablonet routerin kablosuz hızı bile yeterli olmalı. kablosuz olarak birkaç yüz megabitten fazla hıza mı ihtiyaç duyuyorsunuz?
  • orient blue  (28.02.24 13:24:45) 
@orient blue

100 Mbps hızım. Quest 3 ile gecikmesiz bilgisayardan oyun oynamak için wifi6 tavsiye ediyorlar ondan aldım. Zaten telefonumdan quest ile oynanan oyunu izlerken bile lag'li gözüküyor.

Gigabit çıkışı var mı bilmiyorum. Sarı renklin lan1,2,3,4 ve telefon çıkışları var sadece. Infinity 401 markası.
  • stanhiver  (28.02.24 13:54:21) 
100 megabiti wifi 6 olmadan da alırsınız. wifi 5 ile 500 megabit alıyordum.


  • inheritance  (28.02.24 13:58:11) 
@inheritance

hımmmmm. Şöyle bir şey okudum. İnternet hızım değil, modemle bilgisqayarımın ve quest'in arasındaki hız önemli oluyormuş. Yani wifi6 teknolojisi onun için gerekli. Quest, bilgisayar ve modemin iletişiminin hızlı olması diye anlıyorum ben wifi5-6 teknolojiilerini, yanlış mı anlyıorum?
  • stanhiver  (28.02.24 14:32:12) 
Anladım siz lokal ağın hızından bahsediyorsunuz. Wi-Fi 5 yeterli olur o cihaza fakat Wi-Fi 6 (hatta 6e) önerilmesinin sebebi muhtemelen farklı cihazların frekanslarına girip hız kaybı yaşamamak. Mevcut kablonet cihazı yeterli olur muhtemelen ama çevrede çok sinyal varsa, farklı kanalları denemek de işe yaramıyorsa o zaman Wi-Fi 6e (Wi-Fi 6 değil) destekli bir cihaz almanız lazım. Wi-Fi 6 ile 5 arasında frekans açısından fark yok, sadece daha hızlı ama 5’te maksimum hızlara çıkamıyorsanız 6’da da pek çıkamayacaksınız sinyal kirliliğinden dolayı.


  • orient blue  (28.02.24 14:40:24) 
Quest icin demissiniz, tam olarak yapmayi hedeflediginiz seyi yapiyorum.

Kablonet modeminin kablosuz baglantilari kapatin, bridge mode'a alin. O modemden yenisine bir ethernet kablosu cekin ezpz.

Kablonetin docsis 3 modemler 1gbps cikisa sahip o yuzden teorik max alabileceginiz hiz 1gbps, fazlasiyla yeter zaten quest icin
  • aguen  (28.02.24 23:21:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.