[]

antibiyotik kullanımı sonrası huzursuz bağırsak sendromu

selamlar. önce farenjit için augmentin, sonra dermatit için azitro kullandım. azitro bittikten bir iki gün sonra bağırsaklarımda fazlaca hareket, yarı ishal yarı kabız, şişkinlik başladı. zaten bunun olabileceğini tahmin etmiştim ama bunun için gene doktora gidip gitmeme konusunda kararsızım. bıktım doktor doktor gezmekten. benzer sorun yaşamış birileri varsa tecrübelerini anlatabilir mi?




 
valla ben olsam doktora gitmek yerine markete gidip marul soğan limon alırım, zeytinyağ ve tuz zaten evde vardır, bunları kullanarak salata yapıp öğlen vakti fırından sıcak alınmış normal glutenli ekmeği banarak yerim, üzerine de şöyle doya doya da 600ml kadar su içerim. bunu günde 1 ya da 2 kez yaparsan kabız olman mümkün değil, ama kıvam hala cıvıksa artık bulmak çok zor ama migroslarda oluyor tamek şeftali suyu.

edit: dimes de olur.
  • gece abisi  (28.02.24 03:57:55 ~ 03:58:42) 
Ben antibiyotik kullanırken reflor alıyorum. Sonradan işe yarar mı bilmem.
Probiyotik hapları da deneyebilirsiniz.

  • auroraaurora  (28.02.24 07:38:52) 
reflor +1
antibiotiklerin ishal yapma olasılığı var, aynı şekilde dokunmuştu antibiotik, doktor reflor vermişti.

  • eja  (28.02.24 08:59:33) 
ibs stresle alakalı diye biliyorum. böyle tıp dünyası tarafından hala gizemini koruyan bi hastalığı antibiyotikle ilişkilendirmen ve doktor doktor geziyor olmanı yanyana koyunca aşırı evhamlı, endişeli olduğunu ve dertlerinin stresle alakalı olduğunu düşünüyorum. zira stres o kadar şeyle alakalı ki..


  • buenosdias  (28.02.24 09:25:38) 
probiyotik kullanın. kefir filan da tüketebilirsiniz.


  • elorelia  (28.02.24 09:54:26) 
hocam doktor doktor gezmekten kastım sürekli bir araz çıkması. ibs ile ilgili değil. onun için de gitmeyeyim diyorum sadece. reflor deneyeyim.


  • kaleciyle karşı karşıya  (28.02.24 11:39:13) 
Probiyotik kullanın.
Önce hekiminize danışın.

  • doharkoman  (28.02.24 14:33:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.