[]

Kasko ve trafik sigortası devam ederken arabayı satmak

Kalan ayları iade mi ediyorlar nasıl oluyor?




 
Yeni araba alacaksan kasko kalan gun kadar devam ettiriliyor. Yani 1 yilin kalan gununu oduyorsun. Trafigi hatirlayamadim.


  • mor oje  (27.02.24 20:25:16) 
Almayacaksam?


  • condom kurşunu  (27.02.24 21:21:53) 
İade ediliyor


  • malheiros  (27.02.24 21:28:03) 
ikisi de iade edilir kalan günler hesaplanarak


  • jelly bear  (27.02.24 21:41:43) 
Gün bazlı olarak iade ediliyor, istersen poliçeyi yaptıktan bir gün sonra sat fark etmiyor.

Kasko için konuşmak gerekirse yeni bir araba alırsanız şirketlere göre bir süresi var, 2 ay-6ay gibi, önceki poliçedeki hasarsızlık indirimini yeni arabaya yansıtıyorlar, devam ediyor yani indirim durumu, ancak yeni poliçe yapıyorsunuz ve yeni tarihle başlıyor.

Mor oje'nin dediği durum şöyle olabiliyor, eğer yeni araban belliyse, poliçeyi devrediyorlar yeni araca, o durumda diyelim 3 ay geçti poliçe başında, daha 9 ay var, yeni arabandaki kasko poliçesi daha 9ay devam ediyor. Tabii araç değer farkı varsa aradaki farkı alıyorlar.
  • burfak  (28.02.24 07:32:17) 
mor oje neyi söylemiş bilmiyorum ama kaskoyu devam ettirmiyorsun. sigortalanan araç yoksa poliçe de olmaz mantığından yola çıkarak araba satışında noter satış evrağınızı sigorta şirketlerinize iletince satıldığı gün üzerinden kalan gün sayısı kadar primi size iade ederler(*). Ancak hasarlı araçlarda bu prim işlemi değişebilir o farklı bir konu.
Hasarsızlık aktarımı için de satın aldığını yeni aracı yine bir önceki aracın sigortalısı kişi üzerine alırsanız belli bir süre içinde 1-6 ay arası değişir şirketlere göre, yeni aracın sigortasına bu indirim yansıtılır.

  • erty_ksk  (28.02.24 09:06:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.