[]

Y.disinda kredi kartindan para cekmek vs k.karti ile odemek

Atiyorum Almanya'ya gittim. Para lazim oldu. Onume cikan bankamatikten 100 euro nakit cektim Turk kredi kartimla. Ya da otele odeme yaparken Turk kredi kartimla 100 euro odeme yaptim. Bu ikisi arasindaki fark nedir?




 
Önüne gelen bankadan para çekersen hem kurdan hem komisyondan çok sağlam geçirirler. Bankasına göre değişir tabi ama hissedilir bir kazık yersin.

Kartla ödeme yap her zaman. Hele ki Euro ekstresi istersen sadece ülkenin kuru ile Euro paritesi üzerinden kur farkı yersin cüzi miktarda. Euro ekstresi yoksa ve konvertibıl bir para birimi de değilse önce Euro'ya çevirir sona Lira'ya. İki kez kur farkı yersin ama günün sonunda para çekmekten kat kat ucuza gelir. Ülke Euro kullanıyor ve Euro ekstren de varsa sana sadece ekstredeki Euro miktarını ödemek kalır, fark falan yemezsin.
  • mada  (27.02.24 15:07:21) 
kartla ödeme yap pos varsa ne uğraşıyosun.


  • jelly bear  (27.02.24 15:16:53) 
kredi kartında hesap kesimi para cinsi olarak euro belirleyip kredi kartınla harcama yaparsan, hiçbir para değişiminden etkilenmez ve ne harcadıysan onu ödersin.

para çekmen halinde çektiğin yere göre değişmekle birlikte komisyon ödemen gerekir. pek çok türk bankasının artık avrupada merkezi yerlerde atmsi var, ona göre gitmeden bi göz atabilirsin.
  • yap desem yapmazsin he  (27.02.24 15:26:51 ~ 15:27:01) 
Cevaplara kaynak yapayim: bu euro ekstresine gec muhabbeti yanlis degil mi? Bugun 10 euroluk odeme yaptin kartan, 27/02 sonundaki yani gun sonundaki euro'nun banka satis fiyati neyse o yansir ekstrene tl olarak.

Ama euro ektresinde isen senin 10 euro borcun sabit kalir. Kur hep yukari yonlu zaten. Yani 1 ay sonraki euro kuru genellikle daha yuksek olacagi icin bugunden, kartin odeme gunu geldiginde daha fazla odemis oluyorsun. Ben mi yanlis dusunuyorum?
  • freedonia  (27.02.24 15:37:01 ~ 15:43:07) 
para cekerseniz bankanızın şartlarına göre komisyon ödeyebilrisiniz. üstüne bankanın kur çevirme farkı yuksek olabilir.
kredi kartıyla da sadece bankanın yuksekten bozma durumuyla karşılaşırsınız
para cekme işi anlaşması olan ülkelerden birine gidiyorsanız cepteteb de cok iyi. euro hesabınıza koydugunuz euro yu herhangi bir koimsyon ödemeden cekiyorsunuz. doğrudan euro cektiginiz için de kur farkı olmuyor.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (27.02.24 16:01:08) 
ben de yukaridaki arkadaslar gibi dusunuyordum ya euro/dolarim olacak oradan cekecek ya da dolara/euroya tl den kur uzeri cevirip cekim yapacak. ancak bankadan bankaya inanilmaz degisiyor.
gecen doviz bile barindirmayan kartimla alisveris yaptim. tl cinsinden diyeyim 1700 tl ye falan denk geliyordu alisverisim 1711 tl mi ne cekti. ama diger bankam iflahimi kesiyordu. bankadan bankaya degisiyor inceleyin.

  • turbo sadık  (27.02.24 17:30:13) 
@freedonia
1 yıla yakın amerikada yaşadım. giderken tl'den hariç aynı karta bir de dolar hesabı açıp bi miktar para koymuştum. ekstremi dolara çevirip tüm kredi kartı borçlarımı dolar hesabımdan ödedim. hiçbir exchange işlemi olmadığından kaybım sıfır.

  • yap desem yapmazsin he  (27.02.24 22:09:32) 
her banka euro'yu harcama gunundeki kurdan cevirmiyor. bazilari ay sonunda hesap kesiminde ceviriyor.

ben kartciyim, her seyi kartla oderim ama Turk bankasi karti soz konusu olunca is degisir. yanimda ulkenin yerel parasindan goturur veya orada cevirtirim.

atm'ler komisyon alabiliyor. Turk bankasi da ayrica komisyon kesebilir.

her ulkede her yerde kart gecmiyor. mesela Avusturya'da Almanya'da kartla odeme almayan yerler var. Yunan'da kart gecmeyen yer yok, bufede bile geciyor. Misal Estonya'da da nakit kabul etmeyen yerler var :D
  • supergirl  (28.02.24 23:37:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.