[]

Hiçbir şeye alerjim yok - ama alerjim var

bazı zamanlar için konuşuyorum;

sokağa çıktığımda veya bir sabah yatağımdan kalktığımda bir anda alerji krizi başlıyor.
mesela 2-3 ay önce öyle bir alerji oldum ki, burnum, gözlerim durmadı. kafayı yiyecektim.
bu sabha yine uyandım, burnum tıkalı, hapşuruyorum. alerji yani, hissediyorum. zaten bariz de, hafif kaşıntılar var.

neyse, 2-3 ay önce bu bahsettiğim krizi geçirince alerji doktoruna gititm.
önce normal koldan testi yaptı, sonra üstüne kan testi yaptı.

ikisinde de kedi alerjim çıktı, başka hiçbir alerjim yok gözüküyor.

evde kedi yok, ama bu sabha muazzam bir alerji kriziyle uyandım yine. ve gün içinde bu ilerleyerek devam edecek, biliyorum.

bu nedir arkadaş? ben neye alerjim olduğunu nasıl tespit ettirebilirim?
hayat kalitesini bu kadar düşüren başka hiçbirş ey yok.

x bir cafede otururken bir anda gözlerim yaşarmaya, hapşurmaya ve burnum akmaya başlıyor mesela. sonra ilerledikçe göz akıntısından önümü göremez oluyorum.

ne yapmam lazım? ne yapabilirim? hiçbir öneriniz var mı?

alerjinin kaynağını tespit edemediğimiz için, tedavi de olamıyorum.

-----

bu arada alerji dokturna gittiğimde 2-3 gündür felaket bir alerji krizinin ortasındaydım.
bana ilk gittiğim gün bir kortizon iğne yaptı, neredeyse 1 ay hayatımın en mutlu dönemini geçirdim. burnum eskisinden bile daha açık hale geldi. hiçbir şeyden alerji olmadım vs.

 
hangi testleri yaptı prick ile yama yaptı mı?
deriyi çizip damla damlatıyorlar veya yine çizip yapışkan yapıştırıyorlar?
devlete mi gittiniz? aslında tüm doktorlar alerji ilaçları dayıyor hemen akşam uyumadan önce içilenlerden, alerjinin kaynağı derken kaynağına göre tedavisi olan bişey değil ki, kediye alerjin varsa şu ilaç toza alerjin varsa bu ilaç demiyorlar ki.

sağlık ocağı doktoru bile teşhis edebiliyor alerjiyi, başka doktora gidin atak zamanında
  • eja  (26.02.24 09:19:46 ~ 09:20:59) 
Tıp hiçbir şeye alerjin yok diyecek kadar ilerlemedi henüz.
Tespit edilebilir bir alerjiniz yok demiştir.
Neye alerjin olduğunu kendin bulmalısın.
Önce yatağında akar olmadığından bir emin ol. Sonra süpürgeni yenile, evdeki halıları bir yıkamaya yolla. Evdeki koltukları yıkat.
Kullandığın ilaç varsa prospektüsünü oku.
Sonra ne zaman, ne yapınca, ne yiyince, hangi mevsimde, nerelerde diye düşüne düşüne ilerle.
  • Mirket  (26.02.24 09:20:14) 
Benzeri bir durumu ben de yaşadım geçişte. Alerjinin katalizörü veya nedeni stres olabilir. Bu açıdan da değerlendirmenizde yarar olur. Eğer stres ile ilgiliyse, mümkün olduğunca ferah molalar (sahilde çay içmek gibi) almanızda yarar olur. Temiz hava ve ufuk çizgisi (deniz kenarı veya dağ silüetindeki ufuk çizgisi) iyi gelebilir. Böyle bir durumda vücut hemen kendini toparlar.

Ancak bahar başladı, bahar nezlesi olanlar da etkileniyor. Bana sorarsanız bu ay başladıysa, bahar veya saman nezlesi olup olmadığınıza (tekrar) baktırmakta yarar olur.
  • alfired  (26.02.24 10:32:23) 
Şekerli gıdalar da vücutta bu alerji semptomlarını yapabiliyor.


  • zimbirik  (26.02.24 10:38:15) 
Bu konuda bana doktorum, önceden alerjin olmayan şeye sonradan alerjin gelişebilir, anlık alerji olabilir, havada bulunan toz zerreciğinden bile alerji olabilirsin ama sonrasında o da geçebilir, hiçbir zaman emin olamazsın diye açıklamıştı. Ben de alerji ilaçları kullanıyorum böyle hissettiğimde.


  • jazzabel  (26.02.24 11:52:56) 
Şubat ayi alerjim baslar bahar bitince gecer belki bu aralar seninde alerjik rinit vardir. Not bendede normalde hicbir alerji cikmiyor


  • Zetnikov  (26.02.24 13:18:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.