[]

Pasaport sorusu benden (Pasaportun süre bitimi ve ikinci pasaport hakkında)

10 senelik pasaportum Haziran 2025'de bitecek. Bazı ülkeler 3-6 aydan daha fazla geçerlilik şartı istediğinden bunu Ocak-Mart 2025 olarak kabul edebiliriz.

2024 için bir kez daha Schengen'e başvurmada ikilimde kaldım. Süresi bitmeden yeni bir pasaport alabilir miyim? Bu sene içerisinde yeni bir pasaport alıp, Schengen ve İngiliz vizelerine öyle mi başvursam?


Tavsiyeleriniz nedir?

 
Süresi bitmeden pasaport alabilmenin bir süresi var. Ben de bitmesine yakın ama tam bitmemişken kendim aldım, oradan biliyorum. Belli bir süreden kısa kaldıysa alınabiliyor. Tam hatırlamıyorsam da 6 ay olması lazım.


  • d max  (25.02.24 18:34:22) 
süresi bitmeden yeni bir pasaport alabilirsiniz tabii ki. hatta eskisini götürmenize de gerek yok, türk vatandaşları aynı anda 2 tane pasaporta sahip olabilirler. eski pasaportunuz kalsın sizde, vizeniz falan filan varsa. siz sıfırdan 10 yıllık pasaport daha alın bence.


  • gitdaddy  (25.02.24 18:44:41) 
@gitdaddy maalesef 29'ünde bitiyor vizem :/

@d max altı aysa hiç iyi olmadı aslında :/
  • put it in your appropriate place  (25.02.24 18:56:04) 
o zaman 2. bir pasaport edinin 10 yıllık, hiçbir sorununuz kalmayacak :) hem mevcut vizenizi kullanabileceksiniz hem de yeni vizelerinize başvurabileceksiniz.


  • gitdaddy  (25.02.24 19:00:09 ~ 19:00:29) 
@ gitdaddy'nin söylediği gibi yeni pasaport almak için bir süre kısıtı yok. Aynı anda iki pasaport sahibi olup birini İran'a diğerini İsrail'e girmek için kullanabilirsiniz örneğin. Zaten ikincisinin başvurusunda diğerini iptal edelim mi diye soruyorlar. Etmeyin demeniz yeterli. Bu arada sanırım şu anki pasaportunuzla vize alıp süresi bittiğinde iki pasaport taşıyarak kullanabilirsiniz. Bunu kendim denemedim ama birçok kişinin böyle yaptığını biliyorum, isteseniz sorun. Bu durumda ikinci pasaportunuzun süresi 1 yıl kadar daha uzun olur.


  • evrim halkasi  (25.02.24 19:35:28) 
birkaç yıl önce süresi bitmeyenler basım sıkıntısından dolayı internetten randevu alamıyordu, ama nüfus müdürlüğüne gidip konuşunca sıraya alıp işlem yapıyorlardı. Aklınızda bulunsun.


  • nhk ni youkosu  (25.02.24 19:39:16) 
@nhk ni youkosu: Ben pasaportumu tam o dönemde almıştım, galiba o güne gelemeden randevu açılmama sebebi buydu o zaman.


  • d max  (25.02.24 20:51:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.