[]

Kira ödemesini diğer ödeme seçip boş bırak diyen kiracı?

Merhaba arkadaşlar
Ev sahibine kirayı da faturaları da ödüyoruz. Kira için ödeme türünü kira seçmiştim. Açıklamaya da hangi ayın ödemesi ise onu yazıyordum. Faturayı da para transferi seçip açıklamaya şu kadar doğalgaz şu kadar elektrik bedeli vs yazıyordum.
Ama kendisi başta faturalar için açıklamayı boş bırak dedi. Şimdi de kira ödemesini diğer ödeme seçip açıklamayı yine boş bırak diyor.

Bunun sebebi vergi kaçırmak değil mi? Adamla papaz olmak istemiyorum. Dediği gibi yapmamın benim için bir zararı olur mu ileride?

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
Güneşli pazarlar herkese.

 
Açıklama ve kira ödemesi seçimi mahkemede yasal delil olarak kabul edilir. Sen 3 sene kirayı gönderdim diye düşünürsün ama adam kirayı ödemedi deyip mahkemede seni borçlu çıkarır. Evden çıkartmak için de kullanabilir. Adam art niyetliyse yapar.


  • opethian  (25.02.24 09:39:59) 
Size bazı jestler yaptıysa en azından 3-4 ay kira olarak göndereyim, zaten maliye kontrol ediyormuş siz de sıkıntıya düşmezsiniz deyip geçin. Ama aranızda öyle bir durum yoksa hepsini kira gösterip geçin, muhasebecim böyle istedi diye bir şeyler uydurun. Zaten faturalar da onun üzerine olduğu için, 3-4 ay kira gösterirseniz, gelir vergisinden onları da mahsup edecek, kuş kadar vergi ödeyecek.


  • malheiros  (25.02.24 09:42:31) 
@malheiros,
Valla pek bı jestini görmedim. Adam muhasebecimin olmadığını da biliyordur bence. Öyle sriketim vs yok. Adamla papaz olmak istemediğim için dediği gibi yapmamın benim için bir zararı olur mu diye merak ediyorum. Sözleşmem 6 aylık ve gıcık olursa 6 ayın sonunda zam yapmasını istemem açıkçası:/

  • Amaranta ursula  (25.02.24 09:57:22) 
Sırf açıklamada kira olarak yazmıyor diye ev sahibi sizi mahkemeye veremez. Siz her ay düzenli kira kadar ücreti gönderdiyseniz başınız bu konudan ağrımaz merak etmeyin.


  • zimbirik  (25.02.24 09:59:08) 
Zimbirik+1

Hatta kontratınız kaybolsa dahi komşu şahitliğiyle kiracı olduğunuzu ispatlayabiliyorsunuz. Her şeyin bir usulü var, düzenli para gönderimini hakim anlamayacak kadar salo olamaz. Tek kriter kontrat üzerindeki isimle gönderen hesap sahibinin isminin eşleşmesi
  • filipis  (25.02.24 10:13:03) 
açıklamayı yazmaya devam edin ama ödeme türünü kira yapmayın. o zaman bir sıkıntı olmaz


  • paintov  (25.02.24 11:59:38) 
@paintov,
Açıklamaya da bir şey yazmamı istemiyor.

  • Amaranta ursula  (25.02.24 12:33:58) 
Açıklama kısmının boş kalması size sorun çıkartmaz. Düzenli ödeme yapın yeter.


  • pispinti  (25.02.24 12:37:13) 
Benim ev sahibim de aynı şeyi istemişti. İkimiz için de sıkıntı olur deyip kira seçmeye ve açıklama yazmaya devam ettim. Vergisini vermeyen hırsızdır. Hırsız olmayın.


  • ruhen hastayim ben  (25.02.24 13:19:06) 
Burası garip bir yer, hukukçu olmayan insanlar kendilerinden aşırı emin şekilde bir dünya yalan yanlış bilgi veriyorlar.

Bir avukat olarak size tavsiyem, tanıdık bir avukat bulup bu soruyu sormanızdır. Buradaki tavsiyeleri dikkate alırsanız bu iş size oldukça pahalıya mal olacaktır.
  • 10551037  (25.02.24 14:12:07) 
eski ev sahibi de bu konularda takık olduğu için boş bırakıp gönderiyordum, yine de maliyeye takıldı ve vergi ödedi. maliye bu tür düzenli ödemelere de bakıyor zaten bildiğim kadarıyla, siz kira yazmayınca durum pek değişmiyor birilerinin gözüne takıldıysa. bir de aradı bana söylendi, kızına yollamamı istedi kabul etmedim.


  • Phoebe  (25.02.24 15:44:22) 
Benim ev sahibi de boyle yapmami istedi, hatta ilk ay kira olarak gonderdigim parayi geri atip elden borc odemesi yazdirdi. Biraz da sikintili bi tip oldugunu ilk ayin sonunda gordum, emlakci ile meger is tutup boyle yapiyorlarmis. Aciklama kismina apt adi ve daire yazip gonderiyorum.

Yukarda sozlesmeye yazili isimle ayni olmali yazmislar mesela, benim sozlesmede elemanin dayisinin ismi var. Parayi kendisi aliyor. Whatsapp yazismalari var diye pek takilmamistim bu duruma ama galiba sikintidayim... :(
  • ahmet oturum cerezi  (25.02.24 18:01:55) 
Ev sahibinin istediği gibi yapın. Ama e-devletten kira bildirimi de yapın.
www.aa.com.tr

  • kobuzchu kiz  (25.02.24 22:10:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.