[]

İş takibimi geliştiremiyorum, tavsiyelere açığım …

Selamlar ahali,
Yurtdışında uluslararası bir şirkette çalışıyorum, yakın zamanda yönetici oldum. İş tanımı olarak bir ürüne bakıyorum ve ürünü geliştirmek için satış ekibi, ürün geliştirme ekibi, data science ekibi ile birlikte toplamda 30 kişi ile çalışıyorum. Bizim ekip de 9 kişilik.
Kişisel olarak hayatım boyunca hiç not tutan bir insan olmadım. Lisede defterim hep eksikti, ünide kırtasiyelerdeki notlardan ve kitaplardan çalışırdım. Çalışırken sadece kafama daha iyi girsin diye not alır tekrarları yine kitaptan yapardım. Jr ve sr dönemlerinde bir şekilde götürüyordum ancak şu an çok fazla paydaş var ve işler sadece hafızamdan ilerliyor. Şu ana kadar bir sorun yaşamadım ancak bir yerde patlayacak bu farkındayım.
To-doist, notion, asana, one note, trello hepsini denedim ancak yok olmuyor. Düzenli tutamıyorum notları, alışmamış organda durmuyor don. Benim gibi bu süreci yaşayanlar nasıl yürüttü süreci çok merak ediyorum.
Her türlü önerinize açığım, beni düzenli bir insan yapın :(

 
" şu ana kadar bir sorun yaşamadım ancak bir yerde patlayacak bu farkındayım."

patladıktan sonra o beklenen düzenin gelmesi ve bu huzursuzluğun meyvesini vermesi yakın gibi..
  • diyecevaplandı  (24.02.24 16:23:39) 
Kompleks bir uygulamaya gerek yok. Gerekli gereksiz bütün yapılacakları not alacaksınız bir listeye. Telefonun notlar kısmı bile olur.


  • but that was just a dream  (24.02.24 16:39:05) 
cebinde a6 not defteriyle dolaş aklına geleni yaz. akşam pcye geçirirsin. vakit alacak ama patlamaktan iyidir

@but +1. ben yazarken cevabı gözükmemişti
  • lambırcek  (24.02.24 16:46:54 ~ 16:47:58) 
aynı soruna sahip biri olarak, duyuruyu takipte kalacağım. benim kötü olan hafızam da iyi değil, unutuyorum.


  • mizore  (24.02.24 17:47:15) 
Bence excel yardımcı olabilir.


  • Ley  (24.02.24 19:25:19) 
Yazili takip sart. Bir unutursun iki unutursun sonra islerin ve isteklerin sallanmaya baslar. Basit bir uygulamayla basla. Sadece not alma ve aldigin notu sana zamani gelince hatirlatma fonksiyonlari bile olsa baslangicta kafi. Trust me onlarca irili ufakli isi organize edip son detayina kadar takip ederken millet sok oluyordu. Hicbir ozel yetenegim yok. Tek kuralim vardi istenenler ve istediklerim seklinde her seyi kacirmadan kisa kisa not alip due datelere alarm kuruyordum. Hic zahmetli degil. Hatirlatacak kadariyla satirbasini bile yazsan yeter. Bazen tek anahtar kelime bile olur. Benim mevcut notlardan biri “fuck the bald” bu uc kelime kime ne zaman ne sekilde bir aksiyon alacagimi ve yanimda ne goturecegimi bana eksiksiz hatirlatacak.


  • w fre  (24.02.24 20:29:39) 
Ben de mesleğim gereğince süreli İş takibi yapıyorum. Ajanda kullanıyorum. bana ne iş verilirse mutlaka bunları not alıyorum. yapınca da fosforlu kalemle üstünü çiziyorum. Ben de mesela online uygulama kullanamıyorum ama yazılı olduğu zaman, elimde kalem kağıt olduğu zaman bunu yapabiliyorum tavsiye ederim.


  • turuncu tonlarda  (24.02.24 21:27:47) 
Hangi email servisi kullaniyorsun? Outlook ise coook guzel cozumler var. Youtube'da millet deli oneriler veriyor bize gerek bile yok


  • floydian  (24.02.24 23:02:15) 
Slack kullanıyoruz
@floy

  • Omelas'ı Terk Eden Köylü  (25.02.24 00:36:48) 
Üretim mühendisi olarak çalıştım. Üretimde çok olay oluyor. Google Sheets Excel kullandım. Telefona not yazdım. Kalemle not aldım.

Fotoğraf çekmek çok işime yaradı. Bugün bir sevkiyat yaptık diyelim. Tırın fotoğrafını çekip fotoğrafın üstüne sarı renkle X şirketinin X ürünleri gönderildi yazıyordum. Bu fotoğrafı iş adındaki klasöre atıyordum. O fotoğraflardan takip ediyordum o an not alamıyorsam. Bu şekilde kanıt oluyor.

Kalemle kullanılan bir telefon alabilirsin. Samsung'un en üst seviye telefonlarında kalem oluyor. Büyük ekranlı bir telefona da el yazısıyla not alabilirsin.

En son çare odana beyaz bir tahta alacaksın. Tahtaya yazacaksın.
  • dissendium  (25.02.24 00:56:11) 
Ben de senin gibiyim.Ajandalara aldigim notlara bile sonradan bakmiyordu eger cok spesifik bir sey yoksa.Tavsiyem onenote kullan.Bunu kesfettikten sonra is takibi not alma becerileri vs. cok gelisti bende


  • turkuaz  (25.02.24 09:32:46) 
Uzaktan çalıştığımız için ve her şey slack üzerinden aktığı için birine atama gibi bir durumum olmuyor.


  • Omelas'ı Terk Eden Köylü  (25.02.24 10:07:06) 
Microsoft olsa el ile not + microsoftun onenote + todo + planner hepsini kombinasyon yaparsiniz diyecektim. Acayip iyi Microsoft:/
Bu noktada yazmak dışında net çözüm göremiyorum.

  • logisticsmanager  (25.02.24 12:41:18) 
Fiziki ajdana hepsinden iyi.


  • dre mithatoğlu  (25.02.24 14:01:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.