[]

Ayak parmaklarının su toplamasını önlemek vaziyet (2 defa tecrübe etmek)

En yakını Şubat ayında olmak üzere 2 yurtdışı gezimde ayak parmaklarım su toplamıştı.

- İlk temmuz ayında Belgrad'da gerçekleşmişti. Sadece tek bir parmakta su toplamıştı.
- En son gezimde ise her iki ayakta serçe parmaklar su topladı. Yürüdüm yürümesine ama acayip acı çekerek yürüdüm.
- İki gezi arasında 3 gezim daha oldu ama böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.
- Her iki gezide de daha önce giydiğim ayakkabı ve bot giymiştim. Yani daha önceden gün içerisinde kullandığım ayakkabılar. Botu daha yeni aldım ama birkaç sefer işe gittim, 12 saatte yakın ayağımdaydı. Belgrad'da spor ayakkabıyla gittim ve gene günlük kullandığım ayakkabıydı.
- Çoraplar temizdi ve gene normal kullandığım çoraplardı.


Baktığınızda sağlık olarak pek bir tehdidi yok ama hem sağlık sağlıktır ne olur ne olmaz hem gezilerde o acı eşliğinde gezmek istemiyorum. Resmen sekte vuruyor, yüzde 60 oranında verime olumsuz geri dönüş sağlıyor.


Öncesinden ne yapabilirim su toplanmaması için, nasıl önlem ve vaziyet alabilirim?

 
Parmaklara yapistirilan bantlar oluyor. Yara bandina benziyor ama daha saglam. Ondan deneyebilirsin.


  • ermanen  (23.02.24 19:25:07) 
Ayağınızın içinde rahat hareket ettiği esnek tabanlı (rubber) tek bir ayakkabı kullanın. Araç kullanımında pedalları hissetme adına da güzel oluyor bu tabanlar.

Kış mevsimi gereği mecburen bot gibi bir şey giyecekseniz yine aynı özellikte olabildiğince esnek tabanlı bir şey olsun.
Kendi tecrübelerim bu şekilde
  • diyecevaplandı  (23.02.24 19:51:30) 
@ermanen sanırım şeffaf olanlar da var.

@diyecevapladı teşekkür ederim.
  • put it in your appropriate place  (23.02.24 19:52:48) 
benim ayaklarim hemen su toplar ozellikle de yazin.
ayakkabi ve sicakla ilgili genelde.
bilegi kapatan bot giyme en azindan topuguna basarsin terlik gibi canin acimaz.
yara bandi tasi.

ben crocs ve corapla geziyorum hep, kafam rahat.
  • spherical  (24.02.24 01:39:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.