[]

Lens reçetesi değerleri

Bugün lens için reçete yazdırmak üzere en lüks özel göz hastanelerinden birine gittim. Randevu için operatöre ve bina giriş resepsiyonuna lens reçetesi için geldiğimi açıkça belirtip fatura edilen x lira bedeli ödedim. Ardından doktor katına yönlendirdiler. Lens reçetesi için geldiğimi kat resepsiyonuna ve göz doktoruna da açıkça söyledim. Doktor muayene sonunda beni kornea (ya da retina) ölçümü için bir alt kata gönderdi. Burada "operasyon planlama birimi"nden pek de tıp eğitimi almış birine benzemeyen personel, ikna odasını andırır bir odada bana doktorun reçete yazmak için kornea (ya da retina) ölçümü istediğini, bunun bedelinin de 2x lira olduğunu (muayene bedelinin iki katı) söyledi. Ben de "ben size iki gündür lens reçetesi için geldiğimi söylüyorum, bana bir bedel söyleyip ödetiyorsunuz, şimdi reçete yazmak için gereken ölçüm için ekstra bedel çıkarıyorsunuz. Ben bunu ödemem" deyince "doktorla görüşeyim, bu ölçüm olmadan reçete yazılabiliyor mu bir baksınlar" diyor. Sonra doktora çıkıyorum tekrar. Doktor herhalde ben o ekstra parayı ödemediğin için biraz mutsuz biçimde "işte normalde lens ölçüleri standarttır, bu ölçüm (kornea topografisi mi dedi ne?) gözünüz standartlardan farklı ölçülere sahipse iyi olur çünkü aksi halde lens gözünüze uymaz" falan dedi, bana reçeteyi verdi ve "eğer lenslerle ilgili sorun yaşarsanız tekrar gelin" dedi. Şimdi benim içime kurt düştü. Zaten ben muayeneye girmeden önce iki makinede göz ölçümü yaptı, sonra oturdum derece ölçümü yaptı falan. Lens reçetesinde ayrı bir alan mı var da 2x liralık ekstra bir ölçüme yolladı? Bu silsile içinde oraya yazdığı değerlerden (temel eğri, dioptri, tüm çap) herhangi biri benim ampirik ölçüm sonuçlarımdan biri değil de o "standart" dediği değerlerden biri olabilir mi? Tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Edit: Talep üzerine hastaneyi de yazıyorum: Veni Vidi Göz Caddebostan


 
yıllardır lens kullanırım, kaç farklı özel hastanede muayene olup lens reçetesi yazdırdım hiç birinde böyle bir uygulama görmedim. hatta iki gözümün değerleri de birbirinden farklı. hangi hastane olduğunu da belirtirseniz başka kazıklanacak arkadaşlara da uyarı olmuş olur.


  • mustafakesekci  (23.02.24 16:54:23) 
cok buyuk ihtimalle herhangi bir problem olmaz. daha once lens kullanip bir sorun yasamadiysan aynen devam. yeni lens alacaksan da tek kutu almani oneririm, goze uymama ihtimali (cok dusuk) var veya gozune rahat gelmeyebilir (bu olursa marka degistirirsin). lenslerin sekilleri standart, cogu kisiye de bu uyuyor. kopartmak icin yaptirmaya calismis.

ben ozelde goz doktoruna cok gittim, hicbirinde boyle bir sey demediler. lens kullaniyorum, lens icin gozlerimin derecesine bakin dedim hep.
  • fakyoras  (23.02.24 16:55:43 ~ 16:56:20) 
Ben de yıllardır lens kullanıyorum. Ölçümler gözlükle olanla aynı, ekstra bir durum olmadı hiç. İlk defa lens kullanacaksanız fakyoras gibi tek kutu almanızı öneririm şimdilik ben de. Marka göze uymayabilir.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (23.02.24 21:12:28) 
herkesin çapı farklıdır ya. standart diye bir şey olamaz. kan gruplarının yüzde 90'ı a pozitif diye kan grubuna bakmadan gönderilebilir mi? lüks bir yere değil ortalama bir yere gitseydin keşke. standart değilse göz çapın boşuna mı lens almış olacaksın.


  • paintov  (24.02.24 01:48:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.