[]

bir araba sorusu

evde iki araç var. derdimiz tek araca düşmek ve suv araç almak. piyasa malum kötü. beklentimizi karşılayacak sıfırlar 1500 civarı. ne elimizdekileri satabiliyoruz ne de sıfır alabiliyoruz.

2020 sonrası, az km'li toyota c-hr veya yaris cross düşünüyorum. 1100-1200 civarı bulmak mümkün. (vw, skoda veya seat'ta olabilir.)

araçlardan birinin fiyatını 650ye ve diğerini 700ye çekersem kısa sürede satılır diye düşünüyorum. bu durumda;

1. 400 civarı araç kredisi çekip 1 milyona tamamlayıp üstte belirttiğim gibi bir araç alabilirim.

400K, 24 ay, 25-30K civarı ödemesi var. Rahatlıkla öderim. Ayrıca 2. araçtan boşta kalacak 600K civarındaki parayı en azından mevduattan daha fazla getirisi olacak fonlarda değerlendirebilirim. Veya doğrudan mevduata gömerim. En kötü senaryoda bu para krediyi öder.

2. İki araçtan gelen parayla araç alırım ve elimde az da olsa bir miktar para kalır. Kredi derdim olmaz.

Seçim sonrası her şeyin daha da kötüleşeceğini düşünüyorum ve araba derdinden kurtulmak istiyorum. Siz olsanız ne yaparsınız?

 
bu öngörülmesi çok zor olan ortamda nakitim varken kredi çekmem ben. alın tertemiz nakitle, geceleri daha rahat uyuyun


  • mustafakesekci  (23.02.24 14:55:13) 
@mustafa evet haklısın. ama tüm parayı arabaya bağlamış olucam.


  • scudman1  (23.02.24 16:34:27) 
Aracın tekini satıp + 400k min vade (mesela 5 ay) ile kredi çekerdim.


  • gece abisi  (23.02.24 22:13:23) 
ikisini de satın kafanız rahat olsun bence.

fonun getirisi garanti değil.
  • gurur  (23.02.24 23:34:53) 
öncelikle enflasyon tahmini yapacaksınız, kredi süresi boyunca toplam enflasyon yüzdesi , kredi maliyetinizin yüzdesinde fazla olacak ise kredi çekmeyi düşünebilirsiniz belki.

Yoksa değil ise ikinci arabanızı satıp , sepet yaparak değerlendirebilirsiniz.

Araç fiyatların seçim sonrası döviz farkını alarak bir miktar yükseleceğini ancak, faiz indirimi gelmedikçe fiyatların reel bazda enflasyonun altında kalacağını düşünüyorum.
  • Rao  (24.02.24 00:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.