[]

android ile apple tv

mi box ı değiştirmeye karar verdim. chromecast with google tv 4k ve apple tv 4k (3. nesil) arasında kaldım. özelliklerini karşılaştırınca apple tv almaya karar verdim.

ancak android ekosistemindeyim. alacağım ilk apple cihaz olacak. sıkıntı yaşar mıyım?
daha yeni s24u aldım, iphone a geçmek gündem dışı.

mi boxta kullandığım uygulamalarının çoğunun apple tvde karşılığı var baktığımda. (vpn hariç, o da çok önemli değil)

 
Yaşamazsınız. Apple TV ekosistemden bağımsız bir cihaz. Tabii apple ekosistemi olsa daha güzel ama şart değil. Zaten bir süre sonra alıştığınızda komple Apple’a geçmek isteyebilirsiniz.


  • orient blue  (23.02.24 11:11:33) 
cihazlarınızdaki ağırlık hangisindeyse oradan tercih yapmanızı öneririm. cihazlar birbirleriyle çalışabiliyor ama android boxlar android telefondan daha rahat idare edilebiliyor veya ekran yansıtma yapıyor. ama apple bir cihazdan ekran yansıtma için bir uygulama kullanıyorsunuz uygulama ya bir yerden sonra para istiyor yada stabil çalışmıyor


  • bravoteam  (23.02.24 12:59:55) 
bende full androidciyim, google tv 4k var süper degil ama disardan apk yükleme olayi cok rahatlik sagliyor. televizyonun browseri iyi degilse android tavsiye ederim. dosya transferi vs. cok daha rahat ama su aralar bozdular HDR destegini update bekliyoruz.

apple ile ilgli hic bi fikrim yok. gecen sene bu ne ayak diye kendime ipad11 almistim maalesef cok kullanamadim. 3 ay sonra geri gönderdim, tv icin de herhalde azap olurdu
  • vhs kaseti  (23.02.24 13:07:59) 
apple tv ile benzer özelliklere sahip (en azından dahili ethernet girişi veya 802.11ax wifi 6 olan) ve de netflix, disney vs lisansı olan android box biliyor musunuz?


  • inheritance  (23.02.24 17:13:12) 
10 yılı aşkın süredir Macbook, 13 yılı aşkın süredir iPhone kullanan biri olarak Apple TV'ye para vermeye elim gitmedi açıkçası. Tamam çok güzel alet ama verdiği hizmete oranla istenen fiyat bence gerçekten fazla. Nihayetinde TV'nin altında duracak ve video uygulamalarını çalıştıracak bir aletin Apple olmasına bence gerek yok. 4 yıldır Xiaomi Mi TV Stick kullanıyorum ve son derece memnunum. Keşke Apple TV alsaymışım dedirtmedi bir kere bile.

Telefon ve bilgisayarda Apple'dan vazgeçmeyen biri olarak Apple TV'ye sıcak bakamıyorum, siz madem Android tarafındasınız, bence Apple TV düşünmeyin bile. (Bilmediğim özel bir ihtiyacınıza cevap veriyorsa, bunu ayrı tutuyorum.)

Dahili ethernet girişi olan Android kutuların çoğu ne yazık ki lisanssız ya da bilinmedik markaların ürünleri. Xiaomi Mi Box 2. nesil versiyonuna bir bakın, mevcut cihazınızdan daha iyi bir cihaz diye biliyorum. USB'den ethernete bir çevirici ile ethernet girişi sorununu çözebilirsiniz. Eğer yurtdışından getirme imkanınız varsa Amazon Cube'de dahili ethernet girişi mevcut ama bunda da market olarak Google Play yerine Amazon'un kendi marketi var. Uğraştırıcı olabilir.
  • 10551037  (23.02.24 19:02:31) 
mi boxtan geçecekseniz apple tv de rahat edemezsiniz.
telefonla iletişim kuracağınız programlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

anrodid tarafında benim de kullandığım Homatics Box R 4K Plus tavsiye ederim. lisanslı ürün olduğu için sıkıntı yaşamazsınız.

playstation emulatör kurdum kol bağlayıp pes atabiliyoruz güçlü bir cihaz.
  • durbidakka  (24.02.24 00:51:27 ~ 00:53:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.