[]

Psikoterapi ucreti

Basligi boyle yazdim ama sormak istedigim su tam olarak.
Tamam bana fazla gelse de veriyorum bu parayi.
Ama bazi seanslar o kadar bos muhabbetle geciyor ki.
Bu haftaki seans bosun bosuydu.
Ben de sacmaladim konusacak konu bulamayip.
O da ayni seyleri tekar etti.
Icim acidi verdigim paraya.
4k bandinda.
Bir onceki seansa acimamistim ama bu sefer en bos seansimizdi.
Sizde de boyle oluyor mu?
Yolda parami dusurmus gibi hissediyorum afs

 
Tam olarak aynı şeyi yaşadım.

www.eksiduyuru.com

Bıraktım ben de terapiyi :)

EK: Bu arada aynı kişiye gitmiş olabilir miyiz acaba? :)
  • kukuleta  (23.02.24 10:16:02 ~ 10:16:54) 
devlete gidinsene hocam. orda da boş geçiyor gerçi. en azından paranız telef olmaz.


  • geveze yazar  (23.02.24 10:36:17) 
Kukuleta: size yazmistim ben. Benim gittigim kisi iyi biri o acidan. Sizinki kaba biri. Ben aslinda biraz memnunum ilk kez de gitmiyorum ama arada boyle seanslar oluyor ve bu seferki en bos seansti.


  • Kittie  (23.02.24 10:38:18) 
bu hizmeti alanların büyük çoğunluğu senin gibi düşünüyor ve hissediyor. her ay bu tutarda hediye alsam daha mutlu olurum diyen var :)

eğer çok ciddi bir sorunun yoksa ara vermeyi deneyebilirsin.
  • gabe h coud  (23.02.24 10:38:35) 
Dernek kurmak lazım sanırım.
Sadece duyuru da gördüğüm son mesaj buydu yakın zamanda. İnterneti taramaya gerek bile yok.

www.eksiduyuru.com
  • diyecevaplandı  (23.02.24 11:15:53) 
psikoloji biliminin bu kadar geri kalmasının sebebi öncelikle yetersiz meslek çalışanları. ben bir psikolog olarak üzülüyorum insanları kendimize bu kadar konuşturduğumuz için ama meslektaşlarımda her belgeyi alıp her konuda yetkin olmaya çalıştıkları için danışanları yönlendirip tatmin edemiyorlar. bunu yapabilmeleri için iyi bir eğitim ve terapi eğitimi almak lazım. Türkiyede meslek yasası dahi olmayan psikoloji artık merdiven altına düştü. bunda en büyük suçlu olanlar da psikolog ve psikiyatristler.


  • mikahakkinen  (23.02.24 11:42:23) 
biraz bizim konu/sorun/olay belirleyip gitmemiz gerkiyor
keyifsiz ya da konusuz isek o seansı önceden iptal etmek daha mantıklı

bir de verilen paranın maddi açıdan koymadığı bir ücret belirlenmesi sağlıklı olanı
  • mantık  (23.02.24 12:03:31) 
konuşcak şey bulamadığın duruma geldiysen terapi sıklığını düşürmelisin, hatta belli periyodlara yaymayıp ihtiyacın oldukça randevu alıp gidebilirsin.


  • entropik  (23.02.24 12:15:05) 
terapinin ne olduğu bilinmediği/anlaşılmadığı için çıkıyor bence bu sorunlar. her gün daha iyi hissettirecek ya da her seans harıl harıl konuşulacak diye bir şey yok. bunun bir süreç olduğunu bilerek her gün bir adım gittiğinizi düşünmek daha yerinde olur.
ücret bence çok fazla ve titri için verdiğiniz ücret terapiste güvenmenizi de sağlamamış. o ücretin yarısına terapi veren çok iyi klinik psikologlar var. ayrıca seans aralarını uzatmak da bir seçenek +1
danışanlar olarak bunları düşünmek zorunda olmamalıydık ama bu ülkede hayatta kalabilmek için kendi araştırmamızı yapmamız gerekiyor. bitirdiği okullar, o okulların niteliği, varsa makaleleri/yazıları, seçtiği ekol ünvanından çok daha önemli. ve seans içinde yönlendirme yapıp yapmadığı, sorular sorup sormadığı da onun terapi yaklaşımıyla alakalı, belki bunu bilmek de iyi gelir. aslında bence, danışanların çok fazla şey bilmesi de gereksiz ama en azından terapistin yaklaşımının bilincinde olup azını ya da çoğunu beklememek işe yarar...
benim bir terapistten beklentim, teknik bilgisinin çok iyi olması. bundan eminsem kendimi ona bırakır enerjimi de tamamiyle orada olmaya harcarım.
  • suyin  (23.02.24 12:46:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.