[]

Alçıpan bölme duvar ile zemin arasında kalan boşlukları kapatma

Duyurunun duvar ustaları,
Evimdeki duvarlar tuğla değil, alçıpan bölme duvar. Yani duvarların içleri boş.
Alçıpanın zeminde bağlantı yerleri görünmüyor çünkü üzerinde süpürgelik var. Ama duvarların içinde böcek gezdiğinden şüpheleniyorum. Sanırım zeminle de 0 şekilde kavuşmuyor alçıpan plakalar. O yüzden arada bir süpürgelik çevresinde böcek görüyorum. Ben süpürgelikleri çıkartıp silikon gibi, çokomastik gibi bi malzemeyle alçıpan ile zemin arasındaki boşluğu kapatacağım, sonra da süpürgelikleri tekrar çakacağım.
Bu boşlukları kapatacağım malzeme ne olmalı? Düz silikon tabancası ve silikonla mı yapayım. Daha farklı bir malzeme mi kullanayım?
Bir de süpürgelikle küçük çivilerle çakılmış. bunları çıkartmak için nasıl malzemeler lazım olur bana? Sonrasında yeniden çaksam yerine olur mu? Bunlar yapılan şeyler mi?
Not: Böcek ilacı vs sormuyorum.

 
Süpürgeligi bir köşesinden tornavida veya bıçak gibi bir şeyle kanırtıp bir çivisini çıkarsan oradan çekince diğer taraflar sırayla gelir zaten. Ama duvar olmadığı için çiviler alçıpanı da beraberinde çıkarır mı Emin olamadım.


  • etna  (22.02.24 08:33:23) 
Ayrıca silikon pahalı olur zaten silikonun yapıştırıcı özelliği var gerek yok, yine silikon tabancası ve mastik ile doldurur geçersin.
Yeniden çakmak kolay iş zaten.

  • etna  (22.02.24 08:34:07) 
eğer boşluk 1 parmaktan büyükse poliüretan köpük sıkın. hem içeriye doğru şişer hem de dışarıya doğru. sonra dışarıda kalan fazlalığı maket bıçağıyla kesip süpürgeliği çakabilirsiniz. ama ince bir boşluk varsa würth markasının silikonlarını alın. diğer markalar gibi kararma yapmıyor. fiyatı pahalı ama bence en iyisi o.

silikon kullanacaksanız metal silikon tabancası yeterli olur. köpük kullanırsanız ekstra bir malzemeye gerek yok. süpürgelik işlemleri için aşağıdaki video yardımcı olur.

www.youtube.com
  • bravoteam  (22.02.24 09:12:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.