[]

Ölüm sonrası

Ölüm sonrası ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Ana rahmindeki bilinçsizlik veya narkoz gibi mi yoksa ölüm sonrası ahiret hayatı mı? Sadece çoğunluğun ne düşündüğünü merak ettiğim için soruyorum başka bir nedeni yok. Teşekkürler




 
Ölüm sonrası için ana rahmi benzetmesi çok doğru olmaz sanırım. Ne dini anlamda, ne inançsızlar için tatmin edici bir benzetme değil gibi.

Ama ana rahmine düşmeden önce nasılsa ölüm sonrası da öyle denebilir gayet.
  • akhenaten  (21.02.24 18:07:28) 
Sifir, bosluk. Ana rahmindeki durum bile bana gore biraz daha bilincli veya hissiyatli geliyor.


  • quaker  (21.02.24 18:07:49) 
hayattaki yaptıklarımızın, ölüm sonrası hiç bir şekilde karşılık bulmayacağını düşünmek imkansız.
Her ölen bile aynı şekilde ölmüyor.

  • diyecevaplandı  (21.02.24 18:42:15) 
reenkarne olacaz diye dusunuyorum, buglar temizlenecek V1.1 olarak geri donus.


  • cooperr  (21.02.24 18:58:10) 
eger ingilizceniz varsa next level soul podcast'i youtubedan dinlemenizi tavsiye ederim. NDE yasamis insanlarin deneyimlerini dinletiyor, ozellikle onceki bolumleri. ahirete inanmiyorum.


  • kassiopeia  (21.02.24 19:12:07) 
bilmiyoruz. elimizde somut bir bilgi veya deneyim yok. din adı altında söylenenler tamamen safsata ve hikayeden ibaret.
elimizdeki tek somut gerçek ölünce bedenimizin toprakta çürüyeceği.

  • my fault  (21.02.24 20:01:45) 
NDE olayına pek güvenmiyorum. Bu kişiler muhtemelen ölüme en yaklaştıkları anda beyinlerin oynadığı oyunları görüyorlar ve ölü ilan edildikleri dönemde bunları yaşadıklarını zannediyor. Beyin bu, gerçekten çok karmaşık bir organ, panik atakta bile neler neler yaşatıyor adama ki ölüme yaklaştığını anlayınca neler neler gördürür adama öyle basit bir şey değil.

Ben de ölümden sonrasının bir hiçlik olduğunu düşünüyorum. Keşke olmasa ama :(
  • sec guard  (21.02.24 20:53:56) 
ahiret hayatı. insan ya da hayvanların bedeni tam anlamıyla bir mucize. dünyada yaşam olması da mucize, ki çok çok daha basit canlılar yaşasaydı da bence mucize olurdu. misal buradan yüzyıllarca ışık yılı uzaklıkta canlı hücre bulsak sevinçten cıldırırız bu nasıl bir ihtimal diye! tanrı kanıtın ipuçlarını değil direkt kendisini ortaya koysa sınav da olmuyor, o zaman herkes inanırdı. mantığa ters gelebilir ancak kuantum teorisi de mantığa tamamen ters. bazı şeyler adaletsiz gelebilir ama dünyadaki ekosistem de adaletsiz. dünya iyi ile kötünün, güçlü ile güçsüzün savaştığı acımasız bir yer, bunu kabul etmek lazım.


  • monicapp  (21.02.24 21:48:44) 
Ahirete inanıyorum.


  • black holes in the sky  (21.02.24 22:06:18) 
Siz doğmadan önce ne olduysa o olacak.
Hiçbir şey yani.

  • logisticsmanager  (22.02.24 02:09:54) 
ahiret hayatına inanıyorum.


  • mustafakesekci  (22.02.24 10:13:43) 
oyy, çok güzel duyuruyu kaçırmışım..
ölüm sonrasına inanmayanlar için bir soru sormak istiyorum, nasıl başa çıkıyorsunuz? dinlediğiniz, okuduğunuz rahatlatıcı bir fikir var mı?

doğumdan önceki zaman için endişelenmesem de ölümden sonrası için endişeleniyorum. biliyorum ki ruh=bilinç. yani ben buna inanıyorum. öldüğümün farkında bile olmayacağım muhtemelen. ama sevdiklerimi bırakacak olmak üzüyor.
  • artci sarsinti  (22.02.24 12:54:23) 
ana rahmindeki değil de öncesindeki bilinçsizlik diyelim. ne düşüncem çok korkuyorum. dijitale aktarım falan başlar da inş biz ölmeden sonsuza kadar yaşarız.


  • entropik  (22.02.24 13:26:48) 
evrenin oluşumu, oradan akıllı varlıkların çıkması, bir tanrının "işiniz daha bitmedi hepinizi diriltip hesaba çekeceğim" demesinden daha saçma. normalde zaten buralarda olmamamız lazımdı, o yüzden ahiretin varlığına inanıyorum.


  • deranzo1  (22.02.24 13:44:57) 
şartel inmesi ve sonsuza kadar yok olmak.


  • gabe h coud  (22.02.24 13:56:57) 
ahiret.


  • gurur  (22.02.24 16:32:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.