[]

Ev sahibinden gelen tebligat

Merhaba arkadaşlar,

Ev sahibi normalde eylülde kiraya zam yaptı. Ocakta yine zam istedi ama ben kabul etmedim. Şimdi de noterden tebligat yollamış eylül itibariyle evi boşaltmamı kardeşinin ikamet etmesi için eve ihtiyacı olduğunu söylemiş. Bu durumda ben nasıl bir yol izleyebilirim? Kardeşi gelip yerleşecekmiş güya.


 
Ev, ev sahibinin üstüne değil mi? Normalde ihtiyaç durumunda kiracıdan evden çıkmasını isteyebilirsiniz amaa bu birinci derece akrabalar için gecerli, kardeş birinci derece akraba değil. Zaten sizi evden çıkarttı diyelim (6 ay 1 seneye yakın sürüyor bu süreç de) tekrar evi kiraya da veremez. Süresi de 2 yıldı yanlış hatırlamıyorsam.

Benzer bir olay arkadaşımın başına gelmişti, teknik detayları var; bir avukattan bilgi alabilirsiniz. Sonuç itibariyle ha deyince evden cikartamaz.
  • fraise  (21.02.24 14:59:36) 
Bir şey yapmanıza gerek yok. Büyük ihtimalle, sizi panik etmek için yollamıştır. Ev sahibiniz, size ihtiyaç için evi tahliye etmeniz için kontrat bitiminde yani Eylül'de dava açabilir. TMK'nın madde 364 hükümleri çerçevesinde, kiraya verenin bakmakla yükümlü olduğu kardeşleri ve nafaka vermekle yükümlü olduğu altsoy, üstsoyunun konut veya iş yeri ihtiyacı sebebiyle tahliye hakkı vermiştir. Ama ihtiyacının samimiyetini kanıtlamak zorunda ve dava 1,5 -2 yıl sürer. Dava sonunda, daireyi kendisi kullanmayıp, kiraya verirse, size tazminat ödemek durumunda kalır.

Sonuç olarak, bence blöf yapıyor. Hiçbir şey yapmak zorunda değilsiniz. Gerçekten dava açarsa, iki seçeneğininiz var.
1- Davaya itiraz edip, 1-2 sene daha yasala zamla oturmak.
2- Arabulucuda anlaşıp, taşınma maliyetlerini tahsil ederek, evden çıkmak.
  • PhoenixRising  (21.02.24 15:01:29) 
sakın çıkmayın, dava açsın uğraşsın öyle çıkın. hatta dava sonucunda da hemen çıkmayın icra yoluyla tahliye yapsın öyle çıkın. aksi takdirde gider başkasına kiraya verir, siz de bu sebeple herhangi bir tazminat talebinde bulunamazsınız. siz bu arada normal zam zamanınızda %25 zam yapıp kirayı düzenli ödemeye devam edin. ama sakın çıkmayın


  • wendyangelamoiradarling  (21.02.24 15:03:19) 
gene sakın çıkmayın süründürün cü ler gelmiş.
kardeşim anlaşın ev sahibi ile insanlar çalışıyor çabalıyor yatırım olarak ev alıyor onla da geçim sağlamaya çalışıyor çoluk çocuk okutuyor.
ne faiş zam a okey diyin ne de mal sahibinin kontrat var diye leini kolunu bağlamaya çalışın. enflasyon oranında empati yapın.
hakkaniyet ölçüsünde anlaşın %25 gibi bir garabete bulaşmayın.
  • jamswety  (21.02.24 16:32:55) 
Hatta ocakta tekrar zam istediğine dair yazışma vs varsa muhafaza edin, dava açması durumunda bunu belgeleyip kabul etmediğiniz için dava açtığına dair mahkeme heyetinin kanaatini güçlendirirsiniz bence.


  • mustafakesekci  (21.02.24 16:35:56 ~ 16:36:42) 
kardeş için ihtiyaç nedeniyle tahliye kararı verilmiyor. bu kira ile alakalı her postun altına yazıyorum ama mutlaka avukatla yürütün süreci. çünkü bireysel olarak yaptığın herhangi bir iş aleyhinize sonuç doğurabilir.


  • paintov  (21.02.24 19:52:09) 
Bir avukata mutlaka danışın, danışmamak çok daha pahalıya gelebilir.
Normalde kardeşi için sizi çıkartamaması lazım ama belki de avukatın farkedeceği farklı bir detay vardır kardeşiyle ilgili.

Ev sahibinin hukuk yolunu seçmiş olması siz kiracı için çok güzel haber. Bundan sonra %25 zam yaparak oturmaya devam edersiniz.
  • michael_knight  (21.02.24 20:49:04) 
Bir avukat olarak önerim, ihtarname ve kira sözleşmenizi yanınıza alıp bir meslektaşımla görüşmeniz yönündedir. Hukukçu olmayan kişiler yalan yanlış şeyler yazıp insanları yanlış yönlendiriyorlar. Yazılan mesajlara göz gezdirdim, en az 5 tane yanlış bilgi var ve bu yanlış bilgiler size son derece pahalıya mal olabilir.

Bir meslektaşımla görüşün. Anlattığınız gibiyse, sizi bu işten sıyırır.
  • 10551037  (22.02.24 01:56:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.