[]

Araba - bagaj problemi. Küçük araç almaya ikna edebilir misiniz?

Babam yıllardır sedan araç kullanıyor, şu an kendisinde Symbol var. Tek isteği model yenilemek fakat istiyorum ki biraz daha konforlu ve kaliteli bir modele geçiş yapsın. Fakat alabileceğimiz sedan ve crossover modeller ise bütçemizi aşıyor.

Kendisi yeni emekli oldu, aracı %95 şehir içi, yazları da birkaç kez yazlığa gitmek için kullanacak. Problem burada başlıyor. Arabaya en az iki valiz, birkaç büyük poşet koyuyorlar her seferinde. Bu yüzden bagajı büyük bir araç istiyor (ama şehir içinde park edememekten de yakınıyor).

Çözüm önerisi olarak diyorum ki, Megane, Egea Cross gibi araçlar almak yerine birkaç yıllık bir Clio, i20, Corsa gibi bir araç alalım, hem bütçeye uygun yeni ve konforlu bir araç olur, hem %95 şehir içi kullanımda rahat edersin, yazın da arka koltukları katlayıp tüm eşyaları koyar, annemle yazlığa gidersiniz.

Bu öneri mantıklı mı? Yılda sadece bir veya iki kez bagaj tıklım tıklım dolacak, geri kalanını sadece şehir içi bir yerlere gitmek ve pazar alışverişi için kullanacak.

Küçük arabaya ikna olursak seçeneklerimiz çok daha fazla.
Kullanacak kişi babam, 65 yaşında.
Teşekkürler :)

 
Buyuk Bagaj artik patates sagan çuvali ve cocuk arabasi tasimak disinda kullanissiz


  • halk  (21.02.24 12:11:36) 
Kucuk araba alip, portbagaj alın tepesine.


  • mirty  (21.02.24 14:02:00) 
İkna edilmeye ihtiyacınız yok ki. Zaten mantıklı olan küçük hatchback bir araç.


  • glamdr1ng  (21.02.24 14:12:50) 
valla hatchback alacaksanız arka koltukların katlanır olup olmadığına dikkat edin. türkiye'de kalabalık ve park sorunu yaşanan bir yer yaşıyorsanız hatchback araç candır. eğer uzun yola çok yükle ve kişiyle çıkıyorsanız, küçük araç o zaman uzun yolda dezavantajlı hissettiriyor


  • false pretension  (21.02.24 14:13:39) 
önerdiğin arabalara bulaşma derim hele corsa sakın.
auris bagaj olarak da fazlasıyla işinizi görecektir.

  • jamswety  (21.02.24 16:35:41) 
@jamswety, teşekkür ederim. Neden ki? Bagaj/iç hacimden mi yoksa başka problemler mi olabilir?


  • dejame  (21.02.24 16:43:59) 
kusura bakmayın ben babanızın yanındayım. benim babam da büyük araç isterdi. berlingosu vardı. bagajı anca yetiyordu. corollaya geçti. sığamıyorum ben buna diye isyan etti. suv aldık biz de onu sevdi.

aileler için bagaj önemli. clio i20 falan yaşlıya gelmez küçük arabalar. bence adama bi b-suv alın. park yeri olarak hatchbackten çok farklı yer kaplamıyor. yüksek sadece. 15 cm uzundur en fazla.
  • jelly bear  (22.02.24 00:05:55) 
butce ne bilmiyorum ama ben olsam kucuk SUV'a gecerim.
hem hatchback hacimi kullanabiliyorsun, hem de yaslilar icin inip binmesi kolay.

SUVlardan nefret eden hayati boyunca sedandan baska arac kullanmamis olan peder zorla SUV almak zorunda kaldi seneler once ve simdi kesinlikle baska araca binmem diyor.
  • cooperr  (22.02.24 00:23:43) 
küçük araç değilde c segmenti ideal. bagaj konusunda problem yol clio bagaj genişliği çoğu c segment kadar var. benim için en büyük sorun 190 boyundaki biri arkaya koltuğu ittirdiği zaman diz mesafesinin kalmaması. aileye kesinlikle uygun değil. kullanacak kişi 65 yaşındaysa kesinlikle küçük araç alınmalı. algı düştüğü için araç kontrolü o yaşta çok zor.


  • mikahakkinen  (22.02.24 08:39:22) 
9 cevaptan tek farklı olan @cooperr aklımı karıştırdı :) Bizim aile çok minyon. Babam 165, annem 150. Bilemedim… Başka yorum gelirse çok sevinirim


  • dejame  (22.02.24 10:51:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.