[]

Schengen

İtalya'dan randevu bulmak imkansız. Alternatif olarak isviçre ya da slovenya'dan alayım, ordan giriş yapayım, sonra italya'ya geçeyim diyorum. Bir arkadaşım, schengen'i gideceğin ülkeden alacaksın diye bir kural yok, diğer ülkelerden alıp da ilk girişi italya'dan yapabilirsin diyor. Ne diyorsunuz?

Bir de isviçre mi slovenya mı, hangi ülke daha mantıklı duruyor? Buralardan alırsam illa bu ülkelerde zaman geçireceği mi söylemem gerekiyor mu, yoksa kardeş ben direkt italya'ya geçeceğim diyebilir miyim?


Benden desteğinizi/yorumlarınızı esirgemeyin sevgili dostlar.

 
1) Ben İtalya'dan (İDATA üzerinden) vize aldığımda, ilk girişimi Yunanistan'dan yapmıştım. Herhangi bir problem yaşamadım ancak gümrük memuru soru sorabilir.
2) İsviçre ya da Slovenya size multi değil de tek girişlik vize verirse ne yapacaksınız?
3) Schengen ülkeleri, İnterrail gibi tur planlayanların "elbette" bir çok ülkeyi ziyaret edecek olduğunu biliyor ancak en çok kendi ülkelerinde konaklamayacaksanız neden vize işlemlerinizle uğraşsınlar öyle değil mi? Bu düşüncede oldukları için her ülkede aynı sürede kalacaksanız ilk giriş daha önem kazanırken en çok nerede kalacaksanız başvuru oradan yapılmalı durumu ortaya çıkıyor.
  • haknurrr  (21.02.24 09:03:18) 
İşin doğrusu nerede çok kalacaksan oradan başvurmak. Nereden girdiğin zerre önemli değil, soru sorarlar, sen de rezervasyonunun çoğunun İtalya olduğunu kanıtlarsın kimse bişey demez. Girdiğin ülkeye dair 1-2 günlük feyk otel rezervasyonu yaparsın, bakıp çıkıcam dersin.


  • Bruce  (21.02.24 09:16:52) 
En çok kalınacak ülkeden Schengen alınması gerekiyor.


  • but that was just a dream  (21.02.24 10:26:17) 
Yakın zamanda randevu aldım. Telegram da gruplar var açıldığı anda paylaşıyorlar. Seyahat gününüze daha varsa bence biraz daha bekleyin birazdan kastım 2-3 hafta.


  • dedeminhirkasi  (21.02.24 16:42:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.