[]

Kuyumcuya altın gönderip fizikisini almak

Elimde devlete ait x bank hesabında biraz gram altınlarım var. Bunu fizikiye çevirebilmemin yolu nedir? Normal satış kuru acayip kötü baya makas var. Bir de üstüne kuyumcudan alırsam 2 kere zarar edicem. Acaba kuyumculara altını havale etme gibi bir şansım var mı? Ya da göndereyim, bana direkt tl karşılığını kendi alışından hesaplayıp versin. Nasıl oluyor bu işler?




 
Nadir Gold'un Kuveyt Türk, Garanti ve Yapı Krediyle şöyle bir anlaşması var. Diğer bankaların durumunu bilmiyorum.

www.nadirgold.com
  • Mirket  (20.02.24 21:59:19) 
@mirket, ben mi yanlış görüyorum yoksa adamlar 1 gr karşılığı 1,35 gram transfer mi istiyor? deli miyim neden böyle bir şey yapayım?


  • avatar is back  (20.02.24 23:17:20) 
Sen söyleyince farkettim. İlginç bir saçmalık :)


  • Mirket  (20.02.24 23:23:20) 
Öncelikle şunu bilmelisiniz. Hesabınızdaki şey altın degil. Sadece altın fiyatına endeksli bir yatırım enstrümanı. Fiziki altınla tek alakası fiyat olarak ona baglı olması. Yatırdıgınız para için altın fiyatının yükseliş oranına göre pozitif veya negatif faiz geliri alıyorsunuz. Onun dışında altın hesabındaki paranın fiziki altınla hiç bir alakası yok. Altınla alakası olmayan bir şey için banka niye size fiziki altın versin ki?


  • limonlu eksi  (20.02.24 23:38:36) 
varsa fiziki altınlarını sanal dönüştürmek isteyen arkadaş ve yakınlarınızdan takas yapabilirsiniz, fizikiyi alır gram altınları havale olarak gönderirsiniz.

onun haricinde kuyumcularada sorabilirsiniz mutlaka kabul eden olacaktır, tabiki belirli bir komisyon ile.
  • Rao  (20.02.24 23:43:19) 
nadirgold'un yaptığı şu altınını yüzde 35 komisyonla bozuyor. bankadan bozup kuyumcudan alsan bile zararın yüzde 10u geçmez


  • paintov  (20.02.24 23:55:56) 
Alım satım markasının bu kadar büyük olması dolandırıcılığa girmiyor mu? Muhtemelen devlet de bu durumu destekliyor, ülkede muhalefet diye birşey yok ki, vatandaşın hakkını savunsun.


  • parka  (21.02.24 00:08:22) 
Ben de aynı durumdayım ve aklıma satıp fiziki almak dışında başka bir çözüm gelmedi.


  • Amaranta ursula  (21.02.24 00:21:09) 
kuveyt türk bankası fiziki altın ödemesi yapıyor. kendi bankanızdaki altınları buraya transfer edip, buradan çekmeniz mümkün bildiğim kadarıyla. daha önce lazım olmuş ve araştırmıştım. ancak özel şartları var mı bi öğrenseniz iyi olur. belki altınların saflık derecesi farklıdır.

www.kuveytturk.com.tr
  • biseysorcaktim  (21.02.24 08:30:59) 
Seçimden sonra makaslar dahada açılır. Fizikiye geçin.

Son 40 gün...


.
  • kartallar yuksek ucar  (21.02.24 08:40:26) 
Kuveyt türk’ü araştıracağım teşekkürler. Olmazsa zaten bankadan bozdururum. %7500 komisyon nedir ya haha :) şu al sat makası %3,5-4 civarı ama alış fiyatı ile piyasa fiyatı makası %1,4.

Ayrıca bankadan alınan “altına endeksli yatırım” değil, arkasında bankanın altın rezervi var gerçekte. Hayali bir şey almıyoruz :) öyle olsa gider paxgold alırım binance’dan zaten. Ayrıca seçim sonrası muhabbeti de baydı bişey olmayacak, hesaplarımıza çökmeyecekler. 20 senedir baydı artık, cevap harici şeyler yazmayın
  • avatar is back  (21.02.24 09:45:39) 
Hiçbir şekilde akdi altını, komisyonsuz nakdi altına ceviremezsiniz.
@limonlu eksi çok güzel açıklamış zaten. Üzerine söylenecek söz yok.

  • allah yazdiysa bozsun  (21.02.24 11:50:33) 
Ayrıca bankadan alınan “altına endeksli yatırım” değil, arkasında bankanın altın rezervi var gerçekte. Hayali bir şey almıyoruz :) demişssiniz.
arkasında bankanın altın rezervi var demişsiniz fakat bu kısmın bankanın ortagı olmadıgınız için sizinle hiç bir alakası yok. banka o rezervi kim bilir hangi yatırımlarına hangi fonlara hangi borçlara bagladı? bankacılık maalesef sizin yazdıgınız gibi işleyen bir şey degil. bankalar şu poşetteki avatar is back'in emaneti kimse dokunmasın gibi sizin altınlarınızı saklamıyor.

bazı bankalar altın hesabınızdaki parayı (bakın altın demiyorum) size altın olarak verebilir. daha dogrusu komisyonunu alıp size altın satar. hepsi bu. 2. bir yol gerçekten yok.
  • limonlu eksi  (21.02.24 15:08:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.