[]

Karadeniz'den akdeniz'e irmak kazmak

Karadeniz'den akdeniz'e kadar anadolu'yu canlardirmak icin kucuk yapay ve kucuk irmaklar kazilsa, hersey bilim adamlarinin denetiminde olsa (kurak yerlerden gececek, yasama zarar vermeyecek, 30 yil imara acilmayacak vb) bu faydali mi olur zararli mi?




 
Boydan boya ülkeyi yarıp kanal mı yapacaksınız, yoksa varolan su havzalarından ufak su kanalları mı kazacaksınız? İlkin fiziki olarak imkansı olmasının yanında tuzlu su zaten tarıma katkısı olmaz. Ayrıca torosları ve karadeniz dağlarını nasıl geçeceksiniz yani? İkincisi için büyük göl lazım ki orta anadoluda tuzgölünü saymazsak öyle büyük göl yok pek. Koca Aral gölünü Sovyetler kuruttu böyle 20-30 yılda. Su kanalı işi zor yani


  • nundu  (20.02.24 17:25:12) 
zararlı olur. kanal açmanın imkansızlığını, kanalın doğaya vereceği zararı her şeyi geçtim. iki denizin de farklı ekosistemleri var. ikisinden birini yok eder.


  • paintov  (21.02.24 00:03:05) 
Hocam anadolu deniz seviyesinden ne kadar yüksekte hiç baktınız mı? Yolculuk yaparken şehirlerin rakımlarına da mı gözünüz takılmadı hiç? Ayrıca nehirler tatlı su kaynağıdır. Deniz ise tuzlu su.


  • zimbirik  (21.02.24 00:34:07) 
150 sene önce yapılan süveyş kanalının olumsuz etkileri gün yüzüne çıkıyor artık. kızıldeniz'de olması gereken bazı su canlıları akdenizde bulunuyor. ege'ye ulaştı ve marmaraya ulaşacak. sıcaklık ve tuzluluk farkı engel olsa da, zamanla bu fark kapanıyor ya da bunu önemsemeyen hayvanlar geliyor.

her şey yolunda olsa bile, buna benzer mikro ölçekte onlarca farklı alışveriş olur. küçük ırmak kazılır mı emin değilim, yükseklik farkı yüzünden akıntı küçük olmayabilir.

bir de denmiş zaten, ırmaklar tatlı su denizler tuzlu. böyle bir şeyin yapılması tatlı su kaynaklarının da yok olmasını sağlar.

tr.euronews.com
  • biseysorcaktim  (21.02.24 08:34:32 ~ 08:35:45) 
Rusya'nın ayağına sıcak denizleri getirme projesi


  • durbidakka  (21.02.24 09:36:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.