[]

Vize başvurusu

Ekşi’de yazar bir arkadaş şöyle bir entry girmiş. Tam benim sormak istediğim soru :” evliyim birikikimimizin büyük bir kısmı eşimin yatırım hesabında(hisse), bir kısmı kasada, benimde yatırım hesabımda(hisse senedi) 15.000 tl var, evli olunca hesapları ortak şekilde sunabiliyor muyuz? yoksa ikimizinde hesabında belli bir miktar bulunması gerekiyor mu? hisse senedi beyan etmek, vize başvurusunda bir anlam ifade ediyor mu? bilen varsa yeşillendirebilir mi? hesabıma her ay bilinirliği yüksek bir firmadan düzenli maaş girişi oluyor.”
Nedir bunun cevabı



 
Ortak hesabınızı ve hisse senetlerinizi gösterebilirsiniz. Burada maksat Türkiye ile bağınız olduğunu alakalı ülkeye ispatlamak hatta banka hesabınız olmasa bile olur.


  • doharkoman  (19.02.24 22:33:01) 
Genel kuralı nedir bilmiyorum,bugün buna benzer bir duyuru daha vardı.

Kendi adıma konusayim.bizim bütün banka hesapları hanımın adına ,benim sadece bir tane kredi kartı hesabım var.ruhsatlar tapularda aynı sekilde.bugüne kadar bütün vize basvurularında evrakları bu sekilde verdik ve genelde uzun süreli vizeler alıyoruz.bu yüzden son basvurumuz 2 yıl kadar önceydi.

Hisse senedini cok beyan etmek gerekmez ama hesaplarınızda düşük meblağ varda,misal 15000 su an 500 euro yapıyor,yurtdışı seyahati için düşük bir rakam.red yiyenlerde genelde duyduğum başvurudan önce gidip hesaba para girişi yapıyorlar,son dakika yapılan girişi şüpheli görüyorlar.

Yapı kredinin hesap dökümünde varlıklarım adı altında bütün hesaplarınız gözüküyor ama buna hisse senedi dahil mi bilmiyorum,çalıştığınız bankanın dökümünü bir incelemek lazım ya da müşteri hizmetlerine sorun,hesabınızda düzenli bulunan meblağ vizeyi etkiliyor.
  • duptıs  (19.02.24 22:40:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.