[]

duşakabin olmayan banyoyu temiz tutabilmek

merhaba

eski bir binada yaşıyorum, evdeki banyo çok küçük, duşakabin koyacak yer yok. her duş/banyo sonrası tüm yüzey göl gibi oluyor. çekpasla temizlemekle uğraşıyorum ki bu durumda bile köşelerde su birikintisi oluyor ve uzun vadede kirli ve pis bir görüntü oluşuyor. orayı temiz tutmak için oldukaça zaman harcımoyurm yani. böyle bir banyoyu temiz tutabilmek için bildiğiniz yöntemler var mı?


 
Duş perdesi olmuyor mu?

www.trendyol.com
  • Mirket  (19.02.24 18:25:53) 
@Mirket

öyle bir alan yok gibi zaten olsa duşakabin alırdım. ki bir köşeye zar zor duş perdesi sığdırsam bile tavana kornişleyip, alttan su yine aynı şekilde yayılacak yüzeye.
  • durbakalim  (19.02.24 18:29:02) 
duşa kabinin zemine sabitlenen alt kısmını duş aldığın alana koysan. suyun çoğu orada toplanır.


  • gabe h coud  (19.02.24 18:31:07) 
valla o su akacak alanı bir şekilde sınırlayamıyorsan yapacak bir şey yok. zeminin su akışa uygun eğimli olması lazım bi de o birikintiden kurtulmak için. bu yüzme havuzlarında kullanılan paspaslardan alabilirsin de o da suyu götürmez. suya basmanı engeller sadece


  • jelly bear  (19.02.24 18:32:10) 
Zeminde ters eğim yoksa, duş perdesi suyun yayılmasını keser. Ayrıca tavana kornişe de gerek yok. L şeklinde duş perde boruları var.
Zeminde ters eğim varsa çok da yapacak bir şey yok. Ama yine de duş perdesi temizleme kolaylığı sağlar.

  • Mirket  (19.02.24 18:57:33) 
duş perdesini banyonun boyundan bi 30-40 cm uzun alırsın duş yaparken duşun içine sokarsın (duş perdesinin uçlarının ayak bastığın yerde kaldığını hayal et) suyu yiyince zaten yapışacak yere böylece su dışarı çıkmaz.

yalnız nasıl bir banyo çok merak ettim. foto görürsek belki daha sağlıklı tavsiyeler gelir.
  • air  (19.02.24 19:03:46 ~ 19:04:18) 
Yere eşik gibi bi şey (banyo su durdurucu bariyer diye arayın Google’da) yapıştırıp bundan 3-5 cm iç tarafta olacak şekilde duş perdesi ile suyun kaçışı sanırım %99.9 önlenir


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (19.02.24 19:53:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.