[]

Kulak Tıkanması

Merhaba, sol kulağımda özellikle üzerine yattığımda tıkanma oluyor. Doktora gitmem gerekiyor ama şimdi böyle bir imkanım yok. Bu neden olur, bir de tıkanmayı açamıyorum. Nasıl rahatlar kulağım?




 
iltihap olabilir. doktora git. şimdi imkanın yoksa yarın git :)

yapabileceklerin:

evde sinüs rinse varsa, sinüs rinse yap.
sakız çiğne
esne ve yutkun
ağzını ve burnunu kapatıp burnundan nefes vermeye çalış
kulak damlası varsa, kullan
  • gabe h coud  (19.02.24 17:44:39 ~ 18:02:13) 
@gabe h coud aslında yapmadığım şey kalmadı. En son sinirden kulağıma tekme atmaya kalktım.


  • rock n roll  (19.02.24 17:53:23) 
Muhtemelen kir birikmiş, tıkamış. yıkatacaksın, geçecek. Doktor şart gibi.

Şöyle bir yöntem de var derler ama bilemem.
www.youtube.com
www.trendyol.com
  • Mirket  (19.02.24 17:53:55) 
tekme atma, yumruk at. daha verimli.


  • gabe h coud  (19.02.24 17:54:11) 
bana kbb doktoru serumex vermişti. içinde gliserin olan bi solüsyon, büşon (kulağı tıkayan kir) yumuşatmaya yarıyor. ondan alabilirsin. bir ihtimal yumuşayıp kendi kendine akarsa rahatlayabilirsin. akmasa bile kbb'ye gittiğinde temizlik işlemin rahat olur. o kir sertleşince fena acıyor çünkü.

bir de kulak çubuğu, kulağın kaşınınca parmak sokmaca gibi aktiviteleri bırak. duşa mümkünse vazelinli pamuk tıkayarak gir. girmem dersen duştan sonra kulaklarına fön makinası tut. nem kalmasın.
  • nolmus yani  (19.02.24 18:24:37) 
1) Ilık su dolu su bardağına yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karbonat koyarak karıştır ve bu su bitinceye kadar burnuna sonuna kadar çek avuçların yardımıyla.

2) Google’dan Valsalva Manevrası’nı aratıp uygula. Bunu burnunu yukarıdaki adımla temizlediğinde yap ve günde 3 kezden fazla uygulama.
Kısaca: Burun deliklerini kapatıp burnundan üflemeye çalışırsın.

3) Ağrıyan kulağın sağ ise kafanı sağa, sol ise sola 30-60 derece eğ ve tek ayak üstünde zıplarken, dilin sonuna kadar dışarıda olacak şekilde serçe parmağını kulağının içine sokarak sarsmayı dene. Yani kulak kaşıma hareketi.

Sonuçta bunlar eğer komplikasyon yoksa rahatlatacak şeyler. İç kulak iltihabı geçiriyorsan antibiyotik, kulak damlası ve burun spreyi kullanabilirsin.
Bunu KBB uzmanı gördükten sonra reçete edecektir.

Geçmiş olsun.
  • tithousand  (20.02.24 14:03:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.