[]

Amazonun.com.tr paralel ithal edip sattığı üründe garanti desteği vermemesi

Arkadaşlar 10 ay önce direkt amazon.com.tr den razor marka bir kulaklık aldım. Kulaklıkta temassızlıktan dolayı ses kesilmesi vs olunca garantiye vereyim dedim. Önce Razor türkiyenin distribütörü Bilkom ile görüştüm ama ürünün seri nosunu da kontrol edip kendileri tarafından değil, Amazon tarafından ithal edildiği için yardımcı olamayacaklarını söylediler.

Gerçekten de kutudan çıkan garanti belgesinde Amazon Turkey tarafından ithal edildiği gözüküyor. Amazon ile iletişime geçtim ve saçma sapan cevaplar aldım. İlk önce 30 gün geçti biz birşey yapamayız dediler. Ben zaten 2 yıl zorunlu garanti kapsamında tamirat istiyorum, iade değil deyince Razor ile görüşün dediler. Razor türkiyede bulunmuyor, global garantide sunmuyor. Yetkilendirdiği distribütörde kendi getirmediği ürüne bakmıyor. Bunu söylediğimde bu sefer teknik servis raporu istediler. Teknik servis hizmetini ürünü ithal eden firmanın sağlaması gerekmiyor mu?

Amazon ile ilk defa böyle birşey yaşıyorum. Amazon Germany sattığı ürünlerde bile 2 yıl içinde iade alan bu şirket kendi getirip sattığı üründe böyle yapması çok garibime gitti. Tüketici hakem heyetinden başka yapabileceğim birşey varmı?

 
yapabileceğin şey rezalet başlığı açmak, yanlış yerdesin


  • eja  (19.02.24 15:52:58) 
satıcı olarak amazon germany mi görünüyor? bir de tuhaf bir şekilde farklı günlerde canlı yardıma bağlandığımda müşteri temsilcilerinden farklı yanıtlar aldım. tekrar canlı bağlantıdan yardım almayı deneyin.


  • jepa  (19.02.24 16:04:17) 
Satıcı direkt amazon.com.tr idi. Bu daha kötü, şimdi email ile cevap aldım tüketici hakem heyetine gidin diyorlar kısaca. Ürünü paralel ithalat ile siz getirmişsiniz diyorum dinleyen yok.


"
Satın aldığınız ürün ilk 30 gün Amazon garantisi altındadır. 30 gün geçtikten sonra 2 yıl boyunca ürünün onarılması veya parçaların yenilenmesi noktasında süreç üretici tarafından yönetilmektedir. Ancak üretici sizlere DOA belgesi iletebilirse Amazon üzerinden işlem sağlanabilir.

Razer ürünleri ülkemizde hali hazırda satılmaktadır ve bu ürünlerin bir sorumlusu bulunmaktadır. O yüzden üretici firmanın size destek sunması gerekmektedir. Eğer üretici firma herhangi bir destek sunmuyorsa, bu noktada Tüketici Hakem Heyeti ile iletişime geçmeniz gerekir.

Eğer Tüketici Hakem Heyeti tarafından Amazon işlem yapması gerekir kararı çıkarsa bizler o zaman gerekli aksiyonları alırız.
"
  • maden suyu  (19.02.24 16:10:10 ~ 16:12:04) 
belli ki yok abi, direkt THHH ye basvur adamlar da acik acik yazmis rezil herifler.


  • bay b  (19.02.24 17:16:37) 
Bu urunu sana son faturalayan kimse sana teknik destek hizmeti sunmak zorunda. Bu da amazon turkiye oluyor. Ya iyice darlayacaksin ya rezalet basligi ya da thh


  • floydian  (19.02.24 18:20:03) 
eskiden 3-5 fazla vereyim amazon tr satıcısı olan ürün alayım, 2 yıl garanti sunuyorlar kafam rahat diye sipariş veriyordum, amazon artık bunu sağlamıyor, direk tr'deki servisi kimse ona yönlendiriyor. servislerin insafında da tüketici lehine bir karar çıkma olasılığı yok gibi bir şey.

amazon güvencesine güvenip ürün alıyorum diye sipariş verecekler bunu bilerek versin. o günler geride kaldı.
  • barabas  (20.02.24 15:05:29) 
amazon da artık herkes gibi. benim de siparişim vardı aldığım. yanlış ürün verdiler kargoya. ve gelen ürün benim aldığım üründen pahalı. hemen durumu bildirdim amazona. iade edin dediler. iade etmesine ederim ama benim aldığım ürünün fiyati 2 kat artmış o arada nasıl olacak dedim.

satıcıyla görüşün dediler.ben de ürünü yollamıyorum o zaman dedim. öyle kaldı mevzu. şuanda da yollamıyorum ürünü gerçekten.

amazon eskiden daha yapıcı ,olumlulardı. hediye çeki verelim vs. diyorlardı. şimdi yasal hakları dahil kullandırırken uğraştırıyorlar. şuan şikayetvar'da dahi şikayetler almış başını gitmiş.

enflasyon memleketin ahlakını bozdu yahu. kimse aldığı hizmetin karşılığını vermiyor. herkes düdükleme peşinde.
  • drako  (20.02.24 17:28:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.