[]

İş başvurusunda takım elbise giyme zorunluluğu kafama takılanlar?

Arkadaşlar her iş başvurusu yaptığımız yere takım elbise ile mi gitmeliyiz
Çünkü çevremde bodozlama kıyafet giyip iş sahibi olanlar da var.

Hangi kurumlarda takım elbise ile başvurulur hangilerinde gerek yoktur bunu biliyor musunuz? Yada bir işe baş vururken nasıl bunu öğrenebiliriz

 
İş görüşmesine takım elbise ile gitme zorunluluğun yok. Gömlek giyersen iyi olabilir. O da zorunlu değil. Müdürlük, satış pozisyonu için olabilir. Bu da tamamen şık olmak için.


  • dissendium  (18.02.24 22:04:45) 
8. işime başlıyorum bu hafta, 50den fazla iş görüşmesine katılmışımdır. Satış departmanları (satış danışmanı, proje satış mühendisi, iş geliştirme yöneticisi, satış müdürü) olmak üzere; demir çelik, yazılım, geri dönüşüm, inşaat, makina, tesis yönetimi, sağlık, kimya sanayii, mobilya sektörlerinde görüşmelerim oldu. Hiçbirinde takım elbise giymedim.

İş görüşmesinde tabii iyi izlenim bırakmak önemli, bu yüzden ne olursa olsun şık olmanda fayda var. Ancak şık olmak her zaman takım elbise giymek demek değil bence. Son görüşmeme polo yaka tişört, hırka, siyah kot pantolon vardı üzerimde. Sadece iş görüşmesinde biraz daha casual tarzda giyim kültürümüz var dediler kibarca.

Saat, gömlek, kemer, kumaş ya da benzeri pantolon, sade şık bir ayakkabı (sneaker da olabilir) bence gayet yeterli.
  • yercekimini kendine ceken adam  (18.02.24 22:35:57) 
şık ve bakımlı olmak önemli. ancak bu demek değil ki takım elbise gerekli.
ben hep smart casual giyinirim. bence en iyi yaklaşım bu.

keten pantalon ve içe sokmanın gerekmediği tipte gömlek.
  • biseysorcaktim  (18.02.24 23:14:52) 
@dissendium
@yercekimini kendine ceken adam
@biseysorcaktim

Google'da gezerken anladığım kadarıyla pazarlama stratejisi bu sürekli takım elbise giy başlık ve adresleri
  • Zetnikov  (18.02.24 23:55:51) 
takımla gidilir. özellikle işe alan old school biriyse. ama yakışan bir şey olmalı. ilk kez takım giyen müsamereci öğrenci gibi gözükmeden.


  • gabe h coud  (19.02.24 00:20:32) 
Hocam internette yazan her şeyi direkt alıp uygulamamak gerekiyor. Pozisyona bağlı tamamen. Küçümsemek için söylemiyorum kesinlikle ama bir marketin kasiyer ilanı çağırdığı görüşmeye takım elbise ile gidersen abartılı olur. Ama lüks bir giyim markasının (Vakko olabilir, Beymen olabilir) satış danışmanı ilanı için görüşmeye gidersen takım elbise giyebilirsin hatta giymen gerekebilir. İşte her gün takım elbise giymeni de isteyebilirler. Şirket profili, pozisyon, muhatap olacağınız kitle önemli. ABD'de adam şortla işe gidiyor. Binlerce dolar kazanıyor. Kimse takmıyor. Aynı şeyi İstanbul'da bir plazada yapamayabilirsin. Ortalamaya uymak en garanti yol.


  • dissendium  (19.02.24 00:25:08) 
Pazarlama stratejisinden çok eski kuşaktan kalma basmakalıp alışkanlıklar.


  • yercekimini kendine ceken adam  (19.02.24 00:31:27) 
Hayatımda giymedim, giyen de görmedim.
Ne bileyim şirketin İsviçreli headquarterina girmiyorsan vs smart casual yeterli.

Smart casual en risksiz olanı. Benim kendi hayat bakış açıma göre de kişiyi takım elbise giymedi diye almayacak yere girmeye gerek yok. Takim elbise dediği alınır giyilir, kişiyi begendiysen dersin yani bizde takım elbise giyilir diye, o da öyle gelir.
  • logisticsmanager  (19.02.24 01:32:08) 
işi yaparken takım elbise giymeyeceksen takım elbiseyle gitmene gerek yok.


  • jelly bear  (19.02.24 01:52:30) 
IK'ya sorun, dress code, kıyafet kuralı var mıdır, nedir diye. Biraz pozisyonla ve kurumun ciddiyetiyle de alakalı bir şey.


  • opethian  (19.02.24 02:18:12) 
normal hayatta takım elbise giyen kaldı mı? siyasetçi veya yeni memur değilsen biraz casual olmak en doğalı...


  • her giriste sifresini unutan adam  (19.02.24 03:31:00) 
Tamamen pozisyona bağlı, bankanın merkez ofislerinde görüşmeye giderken sadece takımı bırakın yanlış renkte bir takım bile giyerseniz dalga konusu olabilecekken bazı alanlarda takım giymeniz absürt kaçar.

Bunun hiçbir doğru yolu yok. Nerde ne giymeniz gerektiğini siz bileceksiniz.
  • akhenaten  (19.02.24 09:58:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.