[]

iş ilanlarında 2 kişilik ilana 1000 kişi başvurmuş ama ilan gene açık ?

ilan güncellenmiş ve halen açık bu ne demek oluyor 1000 tane başvurudan 2 adam bulamamışlar mı? anlamadığım olay nedir. bu aralar iş bakıyorum da kafam karıştı biraz. akıl verecekler buyursunlar ciddiyim.




 
Bazen oto yenileme oluyo, şirket onu durduruna kadar devam ediyor. Ben bir kere iş ilanı actirdim, işe adam aldık ama linkedin hala açıktı. Ik'ya söylemek zorunda kaldım kapatın diye.


  • logisticsmanager  (18.02.24 13:47:41) 
@logisticsmanager

hocam bu ilanlara bakarken taktik verebilir misin bildiğin?
mesela 2 kişilik ilana kaç kişi başvurmuşsa vakit kaybıdır vs?
birde bazıları hiç detay yazmıyor yoruldum resmen.
  • Zetnikov  (18.02.24 13:54:09) 
1. İlan süresini sonuna kadar kullanmak
2. Havuzu genişletmek
3. Şirketin reklamını yapmak

1000 başvuru bir şey değil bu arada. İstanbul'daki işe İzmir'den başvuran çıkıyor. Aynı ilde olmasına rağmen uzak ilçede olan çıkıyor. Servis olmadığı için eleniyor. Olmayan ya da yetersiz tecrübe ile başvuran oluyor. 2 kişi değil, 1 kişi bile bulunamamış olabilir.

Geçen bana uygun bir iş çıktı. Kariyer.net ilanı olmasına rağmen direkt WhatsApp ile ulaşıldı. Bunu ilk defa yaşadım. Ama çalışma saati günde 12 saat olduğu için zor olur dedim. Aday da çalışma saatini, gününü, konumu, maaşı, en önemlisi işi beğenmemiş olabilir. İş bulmak zor ama şirketler için de uygun aday bulmak zor.

Bir işimde İK ile aynı ofisteydim. İş görüşmesine geleceğini söyleyip gelmeyen ve haber vermeyen bir sürü insan var.
  • dissendium  (18.02.24 14:01:29) 
@zetnikov; vakit kaybi diyemem de linkedin kesinlikle başvurmayin derim. LinkedInden gelen başvuruların formati falan çok garip çıkıyor ben de iş başvuruları gelince fark ettim. O yüzden bence başka sekillerde başvurun.

1000 başvurunun sıkıntısı su; ben 40 basvuruyu bile düzgün değerlendiremezken 1000 başvuru kim nasıl bakacak :/ linkedinde eğer ilani acan ik'ci bulursaniz öyle iletişim kurulabilir. 1000 kişinin verdiği tek veri ik'ciya kolaylik demek çünkü eminim ki 900u hiç alakası olmayan kişiler.
  • logisticsmanager  (18.02.24 14:04:27) 
Hocam sahte ilan onlar. Şirketler biz devamlı çalışan alıyoruz aktifiz büyüyoruz mesajı vermek için yapıyorlar. Mesela ben önceden iş aradıgımın zamanlarda bu ilanların peşine düşmüştüm. Bizzat o departmanın yöneticileriyle görüştüm. İlandan haberleri bile yok. Görüştüğüm ikcı arkadaşta yukarıdaki yazdıgım sebebi anlatmıştı. Bir kısmı hiç ihtiyaçları olmasa da ilan çıkıp başvurdugunuz esnada cvnizi kenara koyup o departmandan biri istifa edip
kaçarsa ellerinden yerine koyacak hızlı bir seçenekleri oluyor
Hepsi bu
  • limonlu eksi  (18.02.24 14:16:04 ~ 14:17:12) 
Söylenenlere ek olarak 1000 kişi çok değil. İK bana bölüm için açtığımız ilanlarda kariyer ve LinkedIn üzerinden gelen başvurularda filtreleme yaptırıyordu.

Yeni mezun ilanıydı.

500 küsür başvuru vardı

Tecrübelileri eledim,kaldı 400
Alakasız bölüm mezunlarını eledim kaldı 250
Yaştan eledim kaldı 200
Askerliğini yapmayanı eledim kaldı 100
Öğrencileri eledim kaldı 80


Teknik hiç bir eleme yapmadan %84u elendi bile. Rakamlar uydurma değil, gerçek. İlana uyuyorsanız rakama takılmayın en basit filtrelerde elenen çok insan var.

Önüne gelene başvuru yapıyor çünkü insanlar. Yeni mezun ilanı açmışız 5 yıl tecrübeli adam başvuruyor. Mühendislik yazmışız reklamcılık mezunu başvuruyor.
  • Mcfly  (18.02.24 19:43:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.