[]

Çürüğün ilerlememesi için ne yapmak gerekir?

Yirmilik dişimin yanındaki diş olduğundan doktor bey yara iyileşmemiş diyip işlem yapmadı. Sonra özel kliniğe gittim adam ağrın olabilir gider ayak dedi, bir aksilik çıkmasından korktum ve yaptırmadım. Ara ara ağrıyor:(




 
Bende de çürük başlangıci varmış, diş hekimi arkadaşim dişlerimi fircaladiktan sonra diş ipine diş macunu sürüp diş arasından geçirmemi demişti. Düzenli olarak yapıyorum, arada yoklayan sızılar kayboldu.


  • Amaranta ursula  (18.02.24 11:58:52) 
En ucuz fiyatlı olan Sensodyne diş macunuyla fırçalayın. Hem ağrıyı keser, hem de dişin etrafını kaplayarak korur.

Ek olarak Listerine (mavi olanı) ile gargara yapın. Bakterileri temizler, sizi de rahatlatır. Ağız kokusunu bir dereceye kadar engeller.

Yine ek olarak Calcium'lu hethangi bir takvie alın. Vücudunuz bir miktar hasarı tamir edebilir.

Bunlar 5-10 içinde çözüm olmazsa mutlaka diş hekiminden randevu alın. Apse varsa müdahale öncesi antibiyotik almanız gerekecektir vs. Ama kendi başınıza antibiyotik kullanmayın. Yan etkileri yıpratıcıdır.
  • alfired  (18.02.24 12:29:40) 
(5-10 gün içinde)


  • alfired  (18.02.24 12:30:10) 
listerine yerine andorex gunde 3 yaziyorum sana kahvecim. korkma yaptir zaten ara ara agri yapiyormus


  • ala09  (18.02.24 12:41:16) 
sihirli değnek yok, sabah-akşam diş fırçalama, diş ipi ve gargara üçlüsü. her yemekten sonra suyla ağzı çalkalama. 1-2 aydır dişçideyim her hafta, diş etlerimle ilgili işlemden sonra 2 hafta diş çekimi için bekledim, diş çekiminden sonra yine 2-3 hafta bekledim dolgular için. yani işlem yapmaması normal.

çürükler içinse bende 5 tane vardı, birinde kırık olduğu için kurtaramadık çekildi. diğer 4'lüden 2'sinde derin çürük vardı kuafaj(derin dolgu) yapıldı şimdi son 2'liye de normal dolgu yapılacak. bana da ağrı sızı olabilir dedi doktor kuafaj dediğimiz işlem için fakat sanki hiçbir şey yapılmamış gibi herhangi bir ağrı yok şu anlık.

diş fırçalamak için gösterdiği teknik florürlü bir diş macunuyla, alt çeneyi aşağıdan yukarı üst çeneyi yukarıdan aşağı fırçayı her dişe 4 kez önlü arkalı değdirecek şekilde.
  • gule gule  (18.02.24 12:43:54 ~ 13:02:45) 
Yurtdışındayım ben, buradaki doktora güvenemiyorum. Dİş fakültesindeki doktorla, Tr'deki özel kliniktekinin dedikleri bile birbirinden farklı. Tam diş kökünde.

Diş fırçasıyla geziyorum, ara yüz fırçası ve diş ipi de kullanıyorum.
  • Kahvedesu  (18.02.24 12:44:10 ~ 12:45:59) 
Özel bana 7 çürük dedi devlet hastanesi 1 çürük hangisine inanacağımı ben de bilemedim.Türkiye niye böyle?


  • geveze yazar  (18.02.24 17:52:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.