[]

Lens takmak istiyorum. Doktor tavsiyesi

Merhabalar. 17-18 yıldır gözlük kullanıyorum. Daha önce 2 defa lens takma girişimim oldu ancak birincisinde doktorun yazdığı reçeteye göre aldığım lens gözümü rahatsız etti, batma yaptı ve bırakıp gözlüğe devam ettim. İkincisinde özel bir hastanede yaptırdığım lens ölçümünü optik "bu ölçümde yanlışlık var, şurayı yazmamışlar" diyerek beni geri gönderdi, doktor ise "sorun yok" diye aradan sıyrıldı. Diğer optikler de aynı ölçünün yanlış olduğunu söyleyince deneme için yine en o ölçülere en yakın bir lens aldım (oasis falan gibi iyi bir markaydı) ama yine alışamadım, böyle batma yaptı ve "başlarım sizin yapacağınız işe..." diyerek yine gözlüğe döndüm. Lakin yaz geliyor ve sürekli dereceli gözlük ile dereceli güneş gözlüğü arasında geçiş yapıp dertlenmek istemiyorum. Bir de artık gözlük takmaktan bu-nal-dım. Şöyle doğru düzgün ölçüm yapıp lens tavsiyesinde bulunacak, nokta atışı yapabilecek bir doktor tavsiyeniz var mıdır? Teşekkürler.




 
çok basit işlem aslında herhangi bir doktor yapabilir ama sizin başınıza çok şanssızlık gelmiş. spesifik bir doktor arıyorsanız ismail hakkı özeren. ne ben memnuniyetsizlik yaşadım ne önerdiğim kimseden şikayet duydum.


  • gule gule  (18.02.24 08:46:47 ~ 08:59:51) 
@tnz Denemelerim kısa sürmüş olabilir. Birkaç günü geçtiğini sanmam zira belirttiğiniz gibi taktıktan sonra göz kapağında sürekli bir takılma hissi ve buna eşlik eden sürekli göz kırpma ihtiyacı hasıl olmuştu. Birkaç gün konforum oldukça düşünce bıraktım.

Takma çıkarma konusunda ise sorun yaşamadım. Kolaylıkla oturtuyordum, takmadan önce parmak ucumda lens sıvısı ile lensi temizliyordum. Ufak bir toz görsem dahi tertemiz olana kadar uğraşıyordum. Her seferinde de doğru biçimde oturtabiliyordum.
  • prole  (18.02.24 11:23:04 ~ 11:23:27) 
ben acuvue oasys kullanıyordum sonra bir ara farklı bir marka deneyeyim dedim. gözümde batma yaptı. o yüzden ölçüler doğruysa farklı marka deneyin


  • paintov  (18.02.24 11:58:20) 
Sorun lens, doktor değil +1.

Ben de yeni başladım, batma normal hatta yıllardır gözlük kullandığın için dışarda tüm rüzgar gözüne geliyormuş gibi oluyordur :) 1 ay düzenli kullan alışırsın. Günlük 4-5 saat kullanmak da bi seçenek alışmak için.
  • Mcfly  (18.02.24 12:52:17) 
Bu konuda şöyle bir handikap var; her marka lens herkese uymuyor. O yüzden deneme yanılmayla birkaç markayı tecrübe etmeniz lazım. Bazı firmalar deneme lensi veriyor bir çift. Onlar uyarsa devam edilebilir. Bir de acuve oasys, b&l gibi markalar kullandım ama pek memnun kalmadım, sonra air optix gece lensi kullandım alcon firmasının. O bayağı konforlu gelmişti, uzun süre kullanabildiğim tek lens oldu. Çünkü benim gözde kronik göz kuruluğu problemi ortaya çıktı. Bir de mutlaka göz damlasıyla kullanın alışana kadar. Hatta sonrası için yine batma şikayeti yaşarsanız göz damlasına geçin.

encrypted-tbn0.gstatic.com

encrypted-tbn0.gstatic.com
  • Unde bach canim  (19.02.24 01:03:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.