[]

Ev aldım tavsiye istiyorum.

Arkadaşlar merhaba, denk geldi bir ev alma sürecine girdik. Binanın kabası bitmiş durumda.6-8 ay sonra biter diye düşünüyorum. Mimarisi ile oynayıp evi istediğimiz şekle soktuk.(Yapı kullanmayı da alırsak tamamdır :)) Tapuyu da üstümüze aldık(hanım çok garanticidir). Müteahhitte evi krediye uygun hale getirince 1 milyon tl ödeme yapacağız.

Yıllardır kira da olduğumuzdan fırın, kombi, davlumbaz, ocak, klima kurutma makinesi gibi ihtiyaçlar yeni eve geçince ortaya çıkacak. Ben bu eşyaları şimdiden internetten alsam taksit taksit ödesem garanti süresi nasıl olacak onu kestiremiyorum. Ya da ürün arızalı çıksa aradan 6-8 ay geçecek denemek için? Ayrıca o kadar süre bunları muhafaza etmek ayrı bir dert.

Almasam ele geçen parayla döviz, fon, vadeli, hisse senedi ne yaparsam yapayım eşyalara gelen zammı yenemeyeceğim gibi hissediyorum. Bu konuda haksız mıyım?

Bu ürünleri gidip bayiden alsam bayilerde internete göre zaten daha pahalı satıyor.

Kısacası ne yapsam bilemedim tavsiye bekliyorum, teşekkürler.

 
1 milyon TL'nin faizi 30 bin TL üstü. Ödeme yapana kadar faizi değerlendirebilirsin. 6 ayda tüm fiyatın 30 bin artma ihtimali düşük. O kadar artarsa işi gücü bırakıp çamaşır makinesi satalım. Ben olsam şu an bir şey almazdım. Bir de her şey artmıyor aslında. Alacağın ürünü takip etmen gerekiyor. Trendyol'dan bir dolap aldım. Fiyatı 600 TL düştü. Uzun süre takip etmiştim. Yeni yıl yaklaşırken fiyatlar düşüyor. Özellikle kasım ve aralık aylarında iyi indirimler oluyor.


  • dissendium  (18.02.24 01:20:17) 
cevap için teşekkürler hocam ama 1 ay sonra seçim var. doları zor tutuyorlar. seçimden sonra ipleri salınca ürün fiyatları artmaz mı? Kaldı ki ben nakit ile almayacağım kredi kartına taksit yaptıracağım. Bu durumda kredi kartı borcum olmayacağı için elime geçeni ufak ufak dolara fona faize atıyorum işte.


  • bu yolun yolcusu  (18.02.24 01:28:04) 
Muhafazası nakliyesi montajı arızası düşüldüğünde değmiyor hocam almayın.


  • gece abisi  (18.02.24 01:46:50) 
Eşya almaya gerek yok.
Dolar artarsa ithal ürünlerin fiyatı artar. Ama faiz oranında artmaz. Yerli ürünlerde yılbaşında kallavi bı zam yaptı zaten.
Ayrıca alınca nereye koyacaksın, ev bitince taşıması var. Bu süre içinde yıpranması var.
Yükte hafif şeyler alın alacaksanız.
  • etna  (18.02.24 07:26:46) 
Fiyatlar uygunsa ha 2 yıl ha 15 ay deyip alın. Ayrıca bazı markaların garanti uzatma uygulamaları var. 5-6 yıla uzatmıştı arçelik yıllar önce çam mak'ı.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (18.02.24 08:10:09) 
Garanti bildiğim kadarıyla fatura tarihini baz alır. Kurulumla alakası olduğunu sanmıyorum. Sadece bayiiden alırsanız onlar faturayı kuruluma göre ayarlayabiliyorlar.

Nakliye masrafı muhtemelen aradaki farkı önemsiz hale getirir. Ben olsam bir yatırım aracına parayı bağlar (altın, döviz gibi) ve ev bitince oraya sipariş verirdim.
  • Unde bach canim  (19.02.24 01:12:17) 
siemens ve hoover mesela satın aldıktan sonra 15 gün içinde montaj istiyor.


  • gabe h coud  (19.02.24 01:16:12) 
bir depo kiralayabilirsin uygun fiyata, zaten sürekli gidip gelmen gerekmediği için ucuzundan bir tane kiralayıp satın aldığın şeyleri orada tutabilirsin aklıma gelen en pratik çözüm bu.


  • selam  (19.02.24 01:22:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.