[]

Kedi kısırlaştırma sonrası

1 yaşındaki erkek kedimi çarşamba günü kısırlaştırdım. Ameliyattan önceki gece doktorun dediği gibi mamasını ve suyunu kaldırdım, ameliyata aç gitti. Çarşamba sabah 11 gibi ameliyat oldu.

Torbayı sol taraftan açıp içinden testislerini aldıktan sonra dikmişler. Torba yerinde duruyor. Ben komple torbasıyla birlikte alacaklar, dümdüz olacak sanıyordum. Veteriner dikiş yok, yakalık yok, yalamasında sakınca yok, tekrar gelmenize gerek yok dedi. Yani dışarıdan bakınca ameliyat öncesine göre hiçbir değişiklik yok. sadece küçük bir bölgeyi traş etmişler ve ufak bir kesi var o kadar. Bunun normali bu şekilde mi? Hatta dokunduğumda da torbanın içi hala dolu gibi duruyor. İyileştikçe torbası küçülecek mi? Hayvanın sağlığı ve neşesi gayet iyi, hiçbir sıkıntısı yok bu arada.


 
Geçmiş olsun. Normali bu. Erkek kediler için basit bir işlem. Minik bir kesi. Sonradan iner o bölgeler.

Dişi kedilerde sıkıntılı oluyor rahim falan alınırken, bildiğiniz ameliyat dişilerinki.

Yemesi içmesi normalse, hiç sıkıntı yok demektir, böyle devam:)
  • artci sarsinti  (17.02.24 10:57:56) 
Sadece testisler alınır, zamanla kese küçülür. Keseyi komple alması hem mantıklı değil hem de bir sürü sorun çıkarır.


  • prole  (17.02.24 11:29:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.