[]

Sağlık raporu - işveren durumu

selamlar, bugün bikaç hastane işim vardı da bütün gideceği içi rapor aldım, patron da aradı sistemden haber geliyormuş.
Şöyle dedi, 3 günden az olduğu için geçersiz oluyor, geçerli değil falan gibisinden bişey dedi.
Bu muhabbet nedir, bilen var mı?
hasta olduğumuz zaman 1 gün dinlenmeyecek miyiz? çok saçma geldi.
Ya da başka bişeyi mi kastetti? çünkü internetten baktım da 3 günden az işyeri ödüyormuş. Onu mu kastetti acaba? bişey farketmiyor gibisinden.
Yarın raporu email olarak atacaktım da gerek yok dedi.
Yabancı olduğum bi konu tecrübeli arkadaşlara ne yapmam gerekir diye sormak istedim.
şimdiden cevaplar için teşekkürler.
java'cı arayanlar yeşillendirsin :)

 
3 günden uzun olursa ilk 3 gün için işveren senin maaşından kesemez buna kendisi katlanması gerekiyor. 3 günden uzun olursa Mesela 10 günlük bir rapor alırsan bunun 3 gününü işveren karşılıyor Yani senin maaşından kesmiyor ve sana ödüyor normal maaşını ancak kalan 7 günü SGK'dan alıyorsun ama SGK sana bir miktar kesinti yaparak ödüyor bunu PTT yoluyla ödüyor ya da yanlış hatırlamıyorsam senin e-devlet'te kayıtlı IBAN numaranı da yatırılıyor olabilir bu şekilde yani geçersiz falan değil.


  • turuncu tonlarda  (16.02.24 21:45:43) 
@turuncu tonlarda teşekkürler, o zaman raporu göndereyim mi email olarak? yoksa zaten sistemden göründüğü için gerek yok mu?


  • high hopes of the sozluk  (16.02.24 22:56:47) 
3 günden az olduğunda işverenin ödeme yapmak zorunda değil. Yani maaşından o 1 ya da 2 gün kesilebilir. 3 gün veya daha fazla olduğunda ise ilgili kısım sağlık sigortasının bir parçası oluyor diyebiliriz. Yani o kısmı SGK'nın ödemesi gerekiyor. Bu arada konu ile ilgili emsal olacak dava var. Şöyle ki; rapor alınan gün sayısı 3 ve üzeri olduğunda işverenin maaş konusundaki sorumluluğu ortadan kalkmıyor. SGK'nın yapması gereken ödemeyi yapmamış olması durumunda o süreci işveren kafasına göre kesemiyor.

Bu arada kanunda maktu maaşlı çalışanların hastalık vb. durumlarda dahi maaşının tam ödenmesi gerektiği muğlak şekilde belirtilmiş. O muğlak durum yüzünden 3 günden az olan raporlarda işveren ödememe yoluna gidebiliyor.
  • nawar  (16.02.24 23:07:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.