[]

İlk araç alımında ÖTV indirimi kesin mi? Ne zaman gelecek?

Bir süredir duyuyorum bunu. Mesela B ehliyetlilerin 125 cc ye kadar motor kullanma izni de bir süredir konuşuluyordu. Çıkacak mı çıkmayacak mı diyorduk ama bu günlerde kesinleşti.

Şimdi ilk araç alımında ÖTV alınmayacağı da gelirse yeni araç almak için bekleyelim.

Ne zamana olur bu olay bilen var mı? Bir de bir kaç sorum var.

Mesela tıpkı engelli indirimiyle araç alma olayı gibi 5 yıl satamama şartı var. Ama o şekilde alınca engellinin kendisi veya 1. derecede akrabaları dışında aracı kullanamıyor.

Bunda da böyle bir şey söz konusu olur mu?

Diğer bir sorum; ben daha önce hiç sıfır araç almadım ama 2. el aldım sattım.

Bu durumda ben bu olaydan yararlanamıyor muyum?

Yararlanamıyorsam bir akrabam üzerinden alırım.. fakat o durumda da aracın kimlerin kullanabileceği durumu soru işareti yaratıyor öyle bir kıstas gelirse sıkıntı.

www.yurtgazetesi.com.tr

 
İlk defa duydum, halit bolkan’a referans verilmiş ama öyle bir açıklamasını bulamadım. Sıfır ötv gelmesi mantıklı gelmiyor, tüm ülke başkasının üzerinden rahatça alır, abi kardeş baba kız vs derken ilk araç alanlara diye bir detay olmamış olur. Diğer taraftan ötv’siz araç ile vergili arasında 2 milyon lira için 700-800k fark var. Tamam 5 yıl sonra satmasın ama 5 sene sonra o parayı satarken aldığında havadan para demek. Ayrıca piyasa nasıl dengelenir bilemedim. 0 araç 1,5 milyon 2020 50k km’deki halini millet 1,4’e satmaya çalışırken böyle bir kararla belirli kişilerin 800bine falan 2024’ünü alma şansı doğacak falan.

Ayrıca kamuda milyonlara 1k$ ile 1,5k$ maaş veriliyor, emekli yaşı olmuş 40 bu açık mümkün değil deli gbi ötv toplanmadan kapanamaz. He olursa en çok benim işime yarar orası da ayrı ama gerçekleri de görmek lazım
  • avatar is back  (16.02.24 11:33:56) 
genel seçimden önce gelir belki o da muallak. onda da her bayiiye limit verilir mesela ayda 5 ötvsiz satış izni gibi.


  • mikahakkinen  (16.02.24 11:38:25) 
Biz geçen ötv siz araç aldık engelli indirimi ile babama.

3 senedir da bu olayı deniyoruz sürekli. Ancak alabildik.

3 senedir hangi bayi ile konuşsam, biz zaten engelli limitine giren araçların hemen hepsini ötv siz satıyoruz millet öyle rahatlıkla 0 araç alamıyor ki veya almak istemiyor bir şekilde ötv siz alıyor demişti.

Biz bu işe ilk giriştiğimizde limit 300bindi. Max. seat ateca, opel grandland x falan alınabiliyordu. Hala da öyle sayılır. Sonra 500-1000-1600 diye arttı limit. Bu rakamda bir araç alırsanız %40 falan altına alabiliyorsunuz yani bu şekilde alan tonlarca insan var.

Yani zaten kullanılan bir şey, o yüzden olmaması için bir sebep göremiyorum.

Büyük ihtimalle yine engelli indirimindeki gibi bir üst limit sınırı getirilecek.
  • ananiyimioguz  (16.02.24 11:42:50 ~ 11:44:35) 
öyle bir şey geçmedi ki daha. bi ara konuşuldu sadece. böyle bir olay geleceğini sanmıyorum.


  • jelly bear  (16.02.24 11:44:10) 
hocam tüm harcamaların kısılmaya çalıştığı bu dönemde neden ötv indirimi gelsin? cari açık patlamış, döviz ihtiyacı hat safhada iken yapılacak en son şey ötv indirimi gelmesi olur.


  • eisberg  (16.02.24 12:03:18) 
Uzun zamandır böyle bir şey duymadım. En son Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadiydi bu.

Türkiye'de bu saatten sonra vergi ve fiyatlar düşmez. Aksine seçimden sonra kur ve araba fiyatları artar.

İhtiyacınız varsa, üçe beşe bakmadan evinizi, arabanızı alın. Çok çok çok ihtiyaç yoksa nakitte kalın. Araba dediğiniz şey çok masraflı bir iş. Aylık ortalama en az 8-10 bin masrafı var.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir!


.
  • kartallar yuksek ucar  (16.02.24 15:17:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.