[]

Matematik Nasıl Öğrenilir?

Selamlar, matematiğim çok kötü ve matematiğin çok önemli olduğu bir sınava gireceğim temmuz ayında. Kısa süre kaldı farkındayım ama benim için çok önemli. Matematik temeli olmayan birine ne önerirsiniz? Lütfen vazgeç bu sevdadan demeyin. Bu arada matematiği çok iyi olan arkadaşlar sizlere hayranım
Edit sınav dgs



 
Temel her seydir. Daha detayli aciklayacak yetenegim yok ne yazik ki. Ha bir de adim adim gitmek cok onemli.


  • floydian  (15.02.24 22:21:09) 
sinavin seviyesine bagli, acarsaniz daha dogru cevaplar gelir.


  • gule gule  (15.02.24 22:24:55) 
mobil editleyemedim. konulara baktim simdi ilkokul konulari trigonometri bile koymamislar, yani bunlari ogrenmek icin temele gerek yok zaten konular temelin ke disi. tek yapacaginiz konu anlatimli bir kitap yanina da konularin hepsinden zorluk seviyeleri olan bir test kitabi alip cevap anahtarina bakmadan cozmek. gerekirse sorulara yarim saat kafa patlatmak. temmuz'a kadar cok rahat bitirilir. birden fazla test kitabi olsa cok daha iyi olur. olay soru kaliplarina asinalik.


  • gule gule  (15.02.24 23:09:33) 
Matematik yıllarca çalışarak öğrenilir.

DGS bir yarışma sınavı. Yarışma sınavı olduğu için soruları mümkün olan en hızlı şekilde doğru çözmek önemli. Bir problemi 5 dakikada çözersen olmaz. Süre yetmez. Bu süreyi kurtarabilirsen olma şansı var. Matematikte bir soruya 3 dakika ayırıyorsan sözel bölümde bir soruya 30 saniye ayırman gerekir yetişmesi için. Sınavın zorluğu aslında burada. Bunu aşmak için 1. konuları gerçek anlamda bilmek, 2. hızlı soru çözebilmek gerekiyor.

Konuları gerçek anlamda bilmen için her konudan en az 200 soru çözmen gerekir. Konu sayısıyla çarp. Bir de bunun üstüne uzmanlık kazanabileceğin zor sorular çözmen gerekiyor. Yaş probleminde uzman olacağım diyorsan üniversite sınavı, KPSS, ne kadar sınav varsa yaş problemi sorusunu çözmen gerekiyor. Öğrendiklerini, bakış açılarını not alman gerekiyor. Bu noktadan sonra sınav performansın artar.

Video izlerken videoyu durdurup soruyu çözmeye çalış. Sonra çözümü izle. Çözemediysen çözümü not alıp bir kez çözüme bakmadan çözmeye çalış. Daha sonra süre tutup çözmeye çalış. Bunu yaptıktan sonra o soruyu geç. Çözüm farklıysa kendi çözümünle karşılaştır. Daha kısa süren bir şekilde mi çözmüş. Çözemediğin soru için kafanı yor. Çözemiyorsan sor.

Her an analiz eden, bunları derleyen, kendine öğreten biri olman gerekiyor.
  • dissendium  (15.02.24 23:16:31 ~ 23:18:05) 
Bir konu anlatım, bir soru bankası kitabı. Bol pratik. Yanlış yaptıkça çözümlerini azimle öğrenme. Gerektiği yerde öğretmen desteği. Böyle bir süreç diye düşünüyorum.


  • havadakarada  (15.02.24 23:24:32) 
Hocam aynı yollardan geçmiş , meslek lisesi + önlisans okuyan temel matematik bilmeyen birisi olarak şunu söyleyebilirim . konuyu iyi öğrennmeden diğerine geçme ve sakın bırakma. dgs için ise, yeni nesil sorularla git. mantığı kavra ve uygula.


  • ataman  (15.02.24 23:30:38) 
Sıfırdan adım adım başlamanızı öneririm ezbere dayalı değil mantığını kavrayarak giderseniz zorlanmazsınız.


  • doharkoman  (16.02.24 00:01:17) 
youtubetan tonguç videoları aç, verdikleri konuları çalış. bu zamanda öğrenilemeyecek bir şey yok. her türlü imkan var. zaman ayırın, yeter.


  • adivar  (16.02.24 12:00:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.