[]

Youtube'u nasıl kullanıyorsunuz (abonelik sorusu)

Ben youtube'da neredeyse sadece abone olduğum kanalları izliyorum, üzerine emek harcadığım bir abone listem var, günde 50 kez abonelikler kısmına bakıyorum istemsiz olarak yeni video var mı diye, tabii ki her paylaşılanı izlemiyorum ama youtube için temel hub'ım abonelikler sayfam. Zaten izleme geçmişim kapalı olduğu için anasayfada video önermiyor youtube. Onun dışında tabii arada arama özelliğini kullanıp izleyecek bi şey buluyorum ama genelde abonelikler üzerinden yürüyorum. Hatta bazı sevdiğim serileri paylaşan kanallar alakasız çok video paylaşıyor diye abonelikten çıkıp o sevdiğim serilerin playlistini eklediğim de oluyor bak.

Ama sanırım çoğu kişi abonelik olayına pek girmeden genelde anasayfada ne önerilirse onu izliyor gibi. Etrafımda gözlemlediğim o şekilde yani. Bi de izlediğim hemen her kanal veri paylaşıyor, izleyicilerin %10'u abone, abone olduğunuzu düşünüyorsunuz ama değilsiniz diye.

Siz abonelik olayını aktif kullanıyor musunuz yoksa anasayfa önerisi ya da bireysel arama üzerinden mi izliyorsunuz genelde?

 
Ben de aboneliği ciddiye alıyorum. Ama anasayfam da fena değil. Genelde bağlantılı şeyler öneriyor abone olduklarımla. Arada Bülent Ersoy cengiz kurtoglu oluyor anasayfam da ama o da dinlemediğim şeyler değil.


  • allah yazdiysa bozsun  (15.02.24 10:48:36) 
abone olduğum kanalların videoları düşüyor zaten oradan izliyorum. çok nadiren tarama yapıyorum aboneliklerden izlemediğim video var mı diye.

ilgi alanım dışında bir video izlediysem hemen izleme geçmişinden ve arama geçmişinden siliyorum.

izleme geçmişini komple kapatmıyorum çünkü çok işime yarıyor.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (15.02.24 10:53:09) 
Abone olduğum kanallar var onları izliyorum. Ama bazen feed e düşen benzer videolar çıkıyor onları da izliyorum eğer beğenirsem subscribe oluyorum. Genel kullanımım böyle


  • nuevo  (15.02.24 10:54:22) 
önüme gelen içeriğini beğendiğime abone oluyorum herald 300+ aboneliğim vardır, aboneliğe takılmadan yeni önerileri izliyorum genelde. önümde dünya içerik varken aboneliklerimle sınırlı olsam sıkılırdım galiba.
çok beğendiğim kanalları legenderiumturkiye gibi ayrı takip ediyorum arada girip bakıyorum video gelmiş mi vs. bildirimlerini açıyorum.

  • eja  (15.02.24 11:11:42) 
sevmedigim oneri videolarini tek tek ilgilenmiyorum diye isaretliyorum. begendigim seyleri de muhakkak begeniyor yada yorum yapiyorum. ne kadar verirsen o kadar guzel seyler alirsin.


  • dokunmakalbime  (15.02.24 11:34:48) 
Abone olduğum kanallar var. Genelde finans ve haber kanalları genelde onları nadiren de önerileri izliyorum.

Son zamanlarda sesli kitap konusuna sardım. Oradan ilgimi çeken kitapları bulup dinliyorum.

Müzik ve sesli kitap indiriyorum. Çevrimdışı ortamlarda müzik veya sesli kitaba takılıyorum.
  • Mirket  (15.02.24 11:46:04) 
Aboneliği arada bakarım, kenarda dursun mantığı ile kullanıyorum. Yeni videoları hiç takip etmişliğim yok. Arada girip ilgimi çekenleri izleyip çıkıyorum. Canlı yayına denk gelirsem biraz onlara bakıyorum sadece.


  • black holes in the sky  (15.02.24 12:44:37) 
Uyari

Sakin ama sakin ozellikle kedi videosu ve din ile ilgili bisey izlemeyin

Bi haftadir ilgilenmiyorum dememe ragmen halen oneriyor
  • Zetnikov  (16.02.24 00:12:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.