[]

Macbooka alışmanız ne kadar sürdü?

Sb aslında.

3 gündür mac kullanıyorum. Gerçekten ya ben 30lu yaşlarımda direkt babaanne oldum ya da bu macbook gerçekten zor. Size yemin ederim bir şeyi sürükleyip bırakmayı bile tek seferde beceremiyorum. neyse işi gücü bıraktım bir şeyler izleyeyim dedim bir altyazı indiriyorum o de ne quick bilmem ne player altyazıyı açmıyor. Siz şaka mısınız? Bir anda hard mode oldu herşey adeta.

Neden herkes bu kadar ayılıp bayılıyor bu mac’lere? Ne kadar sürecek alışmam?

Teşekkürler

 
Bir iki günlük kullanımda sanki daha önce windows kullanmamış gibi hissetmeye başladım. Toucpad windows tabanlı bilgisayarlardan farklı o yüzden sorun yaşatıyor sadece o da çabuk aşılıyor. Kullanımı kolaylaştıracak bir mouse çok rahatlatır. Özellikle magic mouse daha önce kullandığım tüm mouselerı unuttum.


  • odiyus  (14.02.24 23:40:44) 
Alışana kadar saç baş yolduruyor da alıştıkça da kaliteyi farkediyorsun.


  • Mirket  (14.02.24 23:52:09) 
Bilgisayar mühendisiyim, birkaç gün deneyip bıraktım. Windows devam... telefondan da aynısı oldu ve iphone'u bırakıp vestel Venüs ile devam etmiştim. Bir zararını görmedim.


  • prole  (15.02.24 00:02:16) 
Bence ios da çok zor bir işletim sistemi. Hayatım boyunca samsung telefon kullandım ve apple ürünlerine haterlığa varan bir uyuzluğum var ama iki sene önce tablet konusunda android rakibi yok da bi ipad aldım. Tamam günlük kullanmıyorum cihazı ama 2 sene sonunda hâlâ saç baş yolduruyor bana. Androidde tek tıkla yapabildiğim şeyleri nasıl yapacağımı ya bulamıyorum ya da çok daha zor. Her şey swipe gesturelarla yürüyor ki nefret ettiğim bir ui tercihi bu. Laptoplarda da asla touchpad kullanamam bu yüzden mouse keyfi varken.

Neyse bence apple ürünlerinin "Ağbi arayüzü muazzam ya, tam bi kullanıcı dostu" diye övülmesi muazzam bir PR başarısı. Hem android hem windows ios ve macosa fark atar kullanıcı dostluğu konusunda. Sabit donanıma entegre yazılım uyulumuyla öne geçtiği alanlar olabilir apple ürünlerinin ama BENCE işletim sistemleri kesin olarak rakiplerinin gerisinde
  • nundu  (15.02.24 00:29:04) 
hatırlamıyorum ama çok zaman alacak bir durum değil. uzun zamandır günlük yaşantımda macbook + windows kullanıyorum. kurumsal şeyler olmasa windows'a elimi sürmem.


  • datnet  (15.02.24 00:35:33) 
Kasimda aldim, hala sinirlerim bozuluyor. Apple pismanlikmis.


  • spherical  (15.02.24 00:56:12) 
1 gunden kisa surmustu, 10 sene oldu. ara sira windows kullaniyorum 1 gunde alisamiyorum windows'a.

zaten o da kendini gitgide macos'e cevirmeye baslamis gordugum kadariyla.
  • gule gule  (15.02.24 07:25:39) 
max 1 hafta.

kullanımı aksine çok kolay.
  • jelly bear  (15.02.24 09:58:08) 
tam gün olarak hatırlamıyorum ama 1 ay içinde alışmıştım sanırım.

kas hafızası falan anca oturuyor klavye kısayollarına ve mouse ile yapılabilen olaylara.

bende intel macbook pro var o yüzden bootcamp ile windows yükleyebiliyorsun.

iki işletim sistemini de kullanıyorum, açılışta seçiyorsunuz.

ikisini de seviyorum. ikisinin de artı yanları var eksi yanları var.

birinin fanlığını yapmak çoluk çocuk işler, hangisi işine yarıyorsa onu kullanırsın.
  • ananiyimioguz  (15.02.24 10:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.