[]

erkek klasik saat

ilk defa klasik saat alacağım. takım elbise için de uygun, kaliteli ve uzun süre kullanabileceğim (mümkünse ömürlük diyebileceğimizden) bir saat arıyorum.
casio veya seiko markalar samimi geliyor.

şu model hoşuma gitti;

www.trendyol.com

veya bu tarz;

www.trendyol.com

siz ne önerirsiniz?
seçerken nelere dikkat etmeliyim?

 
Bunlar klasik dress watchtan ziyade sportif, günlük kullanıma yönelik. O kadar sportif ki bu serinin motorsporları takımlarıyla sponsorluğu oldu. Orient bambino serisini önerebilirim otomatik istersen, Quartz düşünürsen casio derya deniz. Ersasaatin sitesinden bak bak bitmiyor


  • glamdr1ng  (14.02.24 23:29:42) 
Bence en önemli sorular şunlar:
1. Bütçe ne?
2. Haftada kaç gün kullanacaksınız?

Bunlar klasik saat değil. Sizin aradığınız "dress watch" olarak geçer. Bu attığınız saatlerin fiyatlarında citizen, seiko, orient olur ama yani ömürlük demek biraz iddialı olur gibi.
  • prole  (15.02.24 00:17:49 ~ 00:19:44) 
  • prole  (15.02.24 00:24:21) 
tipi tamamen zevk.

quartz = pilli
otomatik = kol hareketinden kendini kuran saat (ömürlük diye bu geçer ama daha bugün her gün 20sn sapıyor diyen biri vardı. Bende bi Tissot var severek takıyorum fakat kullanmadığımda duruyor, tekrar kurup çalıştırıyorum falan. Pilli bu açıdan daha temiz ama otomatiğin de bi ruhu var gerçekten)
  • nhk ni youkosu  (15.02.24 00:54:04) 
20 saniye sapan eleman da benim bu arada. Yazarsan yardımcı olurum. Sapma bu saatlerde ameliyat sonrası komplikasyon gibi. Olabilir. Ama babalarımızın dedelerimizin o seiko 5'leri de haftada birkac dakika sapıyordu. Ne alacağını bildiğinde sıkıntı olmaz. Yani seiko 5 alıyorsan günde 20-25 saniye sapma olabileceğini kabul edeceksin ki bu iyi bir ayar ile duzeltilebilir. Benim durumum ise seiko5'ten çok üstün bir saatin sapma sorunu olması. Gunde 10 saniye ama düzeltilebilir mi onu araştırıyorum. Sıfır bmw aldım, bir garip çalışıyor. Kronik mi onu araştırıyorum gibi:)


  • prole  (15.02.24 08:47:04 ~ 08:48:28) 
@prole

aslında olay şu; arkadaşlarımın çoğu evleniyor. hem takım elbisem yok hem de takım elbiseye uyumlu saatim. bir yerde takım elbiseyle mutlaka çelik saat giyilmeli diye bir şey okumuştum, oradan aklımda kaldı. bu tarz konularda hiç bilgim yok. bu yüzden bütçe 3-5bin tl gibi düşünüyordum.
günlük kullandığım saatler var, o yüzden davetten davete, özel günlerde kullanmalık ve o tarz giyime uygun bir saat arıyorum.
  • MtKrt  (16.02.24 13:55:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.