[]

Ev alim-satim islemi kac gun surer?

Bugun anlastik, ev ordu'da, ev sahibi Samsun'da, ben Istanbul'dayim.
Kimse seyahat etmesin, tapudan noterden nasil hallediliyor?
Randevu almaya gerek var mi? En cabuk nasil halledilir?


 
Artik noterden yapiliyor tapuda beklemeye gerek yok diye okudum


  • bir varmis bir yokmus  (13.02.24 21:15:29) 
Biz Maraş'taki bir tapuyu satan kişi Hatay'da olduğu için Hatay'daki tapu Müdürlüğü'nden yapmıştık.

Şöyle yaptık Hatay tapu müdürlüğüne web tapu üzerinden başvuru yaptık bütün evrakları yükledik istedikleri evrakları yani.
Sonra onlar bize mesaj gönderdiler gelip tapuda imza işlemlerini yapabilirsiniz harçları yatırabilirsiniz diye.

Sonra biz tapu müdürlüğünü aradık şehir dışından geleceğimizi söyledik birkaç gün müsaade etmelerini rica ettik onlar da tamam dediler Biz Bilet aldık birkaç gün sonrasına alıcı zaten oradaydı Biz Oraya gitmiş olduk sadece döner sermaye harcını 2 katı olarak ödememiz gerekiyordu mesela döner sermaye harcı 1000 TL ise 2000 TL olarak ödüyorsun.

Biz bu şekilde yapmıştık ama siz oraya gitmek istemiyorsanız web tapu üzerinden başvuru yaparsınız.
Daha doğrusu Siz birine vekaletname verirsiniz sizin vekaletname verdiğiniz kişi web tapu üzerinden başvuru yapar bu arada webtapu başvurusunu satıcı olan kişinin yapması gerekiyor Siz alıcı olarak sadece evrakları gönderiyorsunuz.

Bu şekilde yapabilirsiniz harçları zaten mobil bankacılıktan ödüyorsun.
Tapudaki işlem çok kısa sürüyor zaten 5 dakikada imzaları atıp çıkıyorsun. Evraklarda herhangi bir eksiklik olmadığı sürece web tapu üzerinden başvuru yaptıktan sonra 2-3 gün sonra mesaj gelir harçları yatırın tapuya imza için gelin diye.
  • turuncu tonlarda  (14.02.24 10:39:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.