[]

Avusturya vs. Macaristan vizesi? Schengen? Bu seyahat planı mantıklı mı?

Şimdi asıl seyahat Budapeşte, Macaristan ve normalde onun vizesi alınacaktı. Sanırım hem Macaristan turistik vizesi hem de Macaristan için alınan Schengen vizesi var.

Biz Budapeşte'den önce bikaç gün erken gelip Viyana, Avusturya'da kalmayı düşünüyoruz. Planı sadece öncesinde yapabiliriz maalesef. Budapeşte'de bulunmamız gereken tarihler var ve sadece öncesinde boş gün olacak.

Avusturya vizesi veya ordan Schengen almak daha zor sanırım.

O yüzden Macaristan Schengen vizesi alacağız. Daha kolay Macaristan için almak değil mi? Ondan sonra Budapeşte'ye ineceğiz çünkü Schengen vizesi alınan ülkeye inmek gerekiyor ilk. Sonra hemen arabayla veya trenle Viyana'ya gideceğiz. Viyana'da bikaç gün kalacağız. Belki Prag'a falan da uğrayacağız orda kalırken. Sonra Budapeşte'ye geçeceğiz ve Budapeşte'de daha uzun süre kalacağız.

Avusturya vizesiyle uğraşmak yerine böyle yapmak daha mı mantıklı? Yani Avusturya Schengen vizesi alıp direkt önce Viyana'ya da gitmek var ama vize almak daha zor olabilir diye çekiniyoruz. Bi de Budapeşte'de daha uzun kalacağız.

 
yanlış anlamadıysam ilk olarak macaristan’a girip orada kalmadan doğrudan avusturya’ya geçecek, ondan sonra macaristan’a döneceksiniz değil mi?

haliyle macaristan vizesi almanız lazım. genel kural ilk giriş yapılan ülkeden vize almak. birden fazla ülke içeren seyahatlerde en uzun kalınacak ülkeden vize alıp girişte bunu belgelemek daha doğru olabilir ama siz her iki ülkede de üç asagi beş yukarı aynı süreler kalacağınıza göre hangi ülkeye giriş yapacaksanız oraya başvurun.

istatistiklere göre avusturya red konusunda diğer ülkelere kıyasla daha “cömert”.
  • orient blue  (13.02.24 13:31:15) 
@orient blue

evet Schengen vizesi alınan ülkeye gitmek gerekiyor ilk. onu biliyoruz. editleyip biraz daha açıklayıcı yazdım. asıl konu hangi ülkeden schengen vizesine başvurmak aslında.

avusturya macaristan'a göre Schengen verme konusunda daha mı cömert yani? edit: pardon daha çok red veriyor anlamında demişsin.

biz bir de budapeşte'de festivale gitmeyi düşünüyoruz ve vize başvurusunda bileti de göstereceğiz sanırım. onun etkisi daha fazla mı olur vize alma konusunda?

edit: bikaç kaynağa baktım. avusturya vize konusunda en çok zorluk çıkaran ülkelerden biri denmiş.
  • ermanen  (13.02.24 13:35:11 ~ 13:46:52) 
durumunuzu bilemedigim icin avusturya vize verir vermez bilemem ama macaristan'a inip trenle avusturya'ya gecebilirsiniz, gayet mantikli, trenler de normal isliyor. araba kiralamaya gerek yok, viyana'da basiniza dert olur. viyana'dan da trenle prag'a gecebilirsiniz, o da gayet mantikli.


  • kassiopeia  (13.02.24 14:28:14) 
En uzun kalacaginiz ulkeden vize almaniz lazim. Ilk neren girdiginiz onemli degil.

www.as-visa.com

“ Başvuru sahibi birden fazla schengen ülkesini tek seferde ziyaret edecekse, en çok kalınacak olan ülkenin schengen vizesine başvuru yapılması gerekmektedir.”

Daha once hollanda’ya giris yaptigimiz seyahatimizde dah uzun kalacagimiz icin fransa’dan vize aldik, bir sorun da yasamadik.
  • lemmiwinks  (13.02.24 14:53:25 ~ 14:54:41) 
nerden girdiğiniz değil nerde çok kalacağınız önemli. ancak planınızı sağlam yapıp macaristanda daha çok kalacak şekilde gösterirsiniz. bu şekilde alabilirsiniz


  • paintov  (13.02.24 19:28:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.