[]

kapla/tabakla satılan ürünlerde dara alma konusu

bunla ilgili sözlükte de bir ara başlık vardı sanki baklava alırken falan kutunun da tartılması vs diye de neyse, geçenlerde eve gelince aldığım etin o dandik tabağını merak edip tarttım 6-7 gr geldi. aldığım etin fiyatına baktım söylemesi ayıp kilosu 550 lira falan. geçen hafta tekrar gittiğimde ulan dedim ben keriz miyim adama dedim ki darasını alır mısın? ben ilk defa böyle bir şey görüyorum tabağın darası mı alınır yarım saat söylendi pezevenk sanki kendi dükkanı gibi. neyse mağaza yetkilisine gittim siz ne düşünüyorsunuz diye kadın diyor ki tabağın da maliyeti var, tartının üstüne koyup da mı tartalım et her yerde böyle satılır bilmem ne. neyse dedim siz de aynı fikirdeyseniz münakaşaya gerek yok.

ulan eti tabakla satmak senin tercihin, istersen kağıt ser altına eski kasaplar gibi isterden doğrudan streç film. ya da standart fiyat koy tabak için. kilosu 300 liralık et alan kilosu 600 liralık et alanın yarı fiyatını veriyor.

neyse ete 550 lira vermek zoruna gitmiyor da tabağa 3-4 lira vermek mi zoruna gidiyor diyecek olan varsa cevap vermesin lütfen gayet teknik bir soru soruyorum sizce bu tutum ne kadar doğru?

 
Müşteriden talep gelmiyordur bu konuda. Bizim halkımız daha çok "Niye 5 litre zeytinyağı 5 kilo değil" gibi şeyler talep ediyor lol

Neyse ciddi cevap verirsem, mesela ben et almaya gittim marketin kasap reyonuna. Siparişimi verdikten sonra adam darayı tarttı eti tarttı falan uğraşmasını istemem yani, totalde 3-4 lira dediğiniz gibi. Zaman kaybı gibi görürüm. Toplumda da insanlar ya burdan para kaybettiklerinin farkında değildir ya da kaybettikleri paranın zaman kaybını telafi edeceği bir para olacağını düşünmüyordur
  • nundu  (13.02.24 10:26:38) 
yanlış. ne demek et her yerde böyle satılır. o şekilde et de satılmaz, tatlı da kuruyemiş de... bankasından marketine, devletinden özeline herkesin cebimizde bir cımbızı var ne yazık ki. tabağın maliyeti varsa bile bu kilosunun 600 lira olmasını gerektirmiyor. öyle bir dünya yok maalesef.

artık bu tarz şeylere dikkat edenler olarak azınlıktayız. es kaza fark edip dile getirdiğimizde öküzün trene baktığı gibi bakıyorlar. sinirlendim yine.
  • Improbable  (13.02.24 11:55:36) 
Bahsettiğiniz konuya insanların ses etmemesinin nedeni defalarca kere sağda solda boş yere ödedikleri bu tutarları görmüyor olmalarından aslında. Örneğin bankalarda kesilen komisyonlar görüldüğü için önemseniyor. Aynı şey.

Tabak, kutu vs. parası gibi şeyler için ödeme alınmasının haklılığı haksızlığı ayrı bir tartışmanın konusu ancak eğer ödeme alınıyorsa miktarı da bildirilmeli. Doğru olan bu. Alınan ürünün kilogram fiyatına göre fişte durmadan değişen bir tutarı insanlar sürekli görüyor olsaydı durum farklı olurdu. Temelde KDV gibi bir şey bu da tüketici için, vergi gibi sürekli ödüyoruz.
  • akhenaten  (13.02.24 14:27:14 ~ 14:30:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.