[]

Mesai arkadaşım ile araç sorunu

Nasıl anlatsam bilemiyorum. Yakın zamanda taşındım ve tasindıgım yere yakın mesai arkadaşım da orda oturuyor. Ben aracimla işe gidiyorum otobus pek uymuyor bize (basaksehir ) arkadas dediysek çok sıkı fıkı degiliz.

Ben tasinana kadar bu kisi bazen kendi arabası ile bazende kendi sitesinde birileri ile gidip geliyordu taa ki ben gelene kadar.

Şimdi sürekli benle gidip geliyor kendi aracı var ama çıkarmıyor satıp yenisini alacakmış.

Ben tasinmadan bana para teklif etti yol ücretini vereyim diye bende benim bazen işlerim oluyor her zaman dakik olarak eve gecemeyebilirim sen kendi duzenini bozma dedim.

Yaklasik 6 aydır tek kuruş ödemeden benle gidiyor geliyor. Para beklentim yok ama en azından kendi aracı ile dönüşümlü gidebiliriz ama hiç oralı olmadi

Maaşı benden düşük, çocuk okutuyor durumu da orta sayılır

Bunca zaman başkalarına benzin parası vermiş yada dönüşümlü arac kullanmış bana gelince yan koltukla keyifle gidip geliyor.

Aynı birimde calisiyoruz milletinde agzina sakız olmak istemiyorum. Aracını yenileyince dönüşümlü araç isine girmezse artik cingar cikarmayı düşünuyorum.

Bir kere benzin almaya çalıstı oda saçma sapan bilinmedik bir istasyon o benzini arabaya koymam dedim öyle kaldı

Mesai arkadasım oldugu ve isyerinde milletin agzina sakız olmadan bu sorunu nasil cozucem.

 
Bugün eve geçmiyorum biraz işim var denilse gt gibi ortada kalacağa benziyor arkadaş. Ki öyle de yapılmalı bence. Üst üste ya da 1-2 gün arayla birkaç sefer bu şekilde yapılsa en sonunda "buna güven olmaz en iyisi ben kendi arabamla gideyim" diyebilir.
Direkt bu konuyla ilgili hiçbir konuşma yapmadan tavırlarla ve hareketlerle anlatılabilir gibime geldi. Cümleye dökülmediği sürece iş yerinde de lafı geçecek bir şey olmaz.

  • anatomik  (13.02.24 10:07:14) 
ya birak o milletin agzinda sakiz olsun, maasi dusuk ve cocuk okuturken sana mi sormus? ya acikca soylersin ya da 2-3 gun savsaklarsin o zaman ortada kalinca akli basina gelir.


  • bay b  (13.02.24 10:09:44) 
Milletin ağzına sakız olmayı bu kadar takıyorsan taşımaya devam et. Millet ne derse desin. bir de şunu düşün: sen trafik kazası yaptın ve arkadaşın vefat etti sana kamu davası açılacak hatta ailesine tazminat bile ödeme ihtimalin olabilir. ben kesinlikle birini taşımak istemem çok yakınım olmadığı sürece.


  • mikahakkinen  (13.02.24 10:18:16) 
işten sonra kursa/spora gidicem haftada 3 gün de. günleri de hep değişiyor belli olmuyor dersin.
azıcık oyalanıp çıkarsın o günlerde. max. 3 hafta sonra pes eder.

  • Gradient_tabanlı_mor  (13.02.24 10:56:29) 
abicim zorunda değilsiniz, yapmayın şöyle şeyler. bir iki iş uydurun birkaç gün kendisi gitsin. anlasın bi zahmet. 6 ay nedir.


  • summerjam0306  (13.02.24 11:09:21) 
Adam teklif etmiş (para veriyim demiş) gibi gözüküyor. Baştan şartlarınızı doğru ve açık bir şekilde belirtmeniz lazımdı. "Benimle gelme" demişsiniz ama 6 aydır taşıyorsunuz.

Açıkca konuşun, ne istiyorsanız söyleyin:
- 1 ay benim arabamla gidelim, 1 ay senin arabanla gidelim.
- veya şu kadar para ver,
- şuradan, şu kadar benzin al

gibi açıkca konuşun. Gelmesini istemiyorsanız, gelme deyin.


.
  • kartallar yuksek ucar  (13.02.24 11:11:44) 
Suskunluğundan faydalanıyor.
Böyle bir yere kadar gider ve fazlasıyla da gitmiş.

Arkadaşım fakir vs olsa cidden ben de önemsemem böyle durumları ama hemde aracı parkta değiştirilmeyi bekleyen böyle biri için 6 ay çok çok fazla.

Hiç değilse bu yardımlarınıza karşılık, insanın böyle bir arkadaşına yemek ısmarlamak aklına gelmeli.
Maddi anlamda mütekabiliyet esasına göre değil , bir kere İnsanlık bunu gerektirir.

Tavsiyem önce 10 - 15 günlük sessizce bir izne çıkın.
Bakalım neyle gidip geliyor.
Kendi aracını kullanır yüksek ihtimal.
Dönüşünüzde de o eski suskun haliniz olmamalı konuşmalısınız artık.
(Bu huzursuzluk meyvesini vermeli artık.. derler ya )

Arayı bozmayın tabi ama mesafeyi biraz açın.

İş yerine araçla yolda giderken bazı kimseleri görüyorum.
yardım amaçlı götürmek akla geliyor ama işte bu onlar açısından alışkanlık halini almasın diye de uzak duruyorum.
  • diyecevaplandı  (13.02.24 12:41:08) 
En önemli nokta siz kaza yapsanız, o adam ölse direkt siz suçlusunuz. İşyerinin hiç umrunda olmaz zira servis değil özel bir araç. Bence bunu öne sürün, bir yerlerde okudum, böyle böyle olmuş, bundan sonra benden pas dersiniz.

6 aydır bu hizmeti kullanıyor, artık bu sizin göreviniz olmuş, ne yaparsanız yapın sakız olursunuz.

Arabası olmayan biri olsa idare et derdim, gerçi bizim şirkette en fakir gördüğün adamın memlekette kaç dönüm tarlası var.
  • Tutkun  (13.02.24 13:44:49) 
İşin hukuki boyutuda var. "bir kişi arabasına aldığı kişinin can güvenliğinden sorumludur" diye bir ifade var yanlış hatırlamıyorsam. hadi kaza yaptınız ve yaralandı en iyi ihtimalle ailesinin tazminat davası açma hakkı var ve mahkemede aileyi haklı buluyor.


  • slm ben yalnız komando yasin  (13.02.24 14:30:47) 
kusura bakmayın ama sizin arkadaş biraz suistimal ediyor. sürekli ve tek taraflı iyilik olmaz. İş yeri çok ters tarafta kalıyorsa ya işyeri değiştirsin ya da arabasını kullansın. ters tarafa gidiyorum muhabbeti de nereye kadar gidecek... bence diret konuşmalı.


  • dembudemdirdembudem  (13.02.24 16:24:40) 
Hiç sorun çıkarmadan ya benim arabayı şu istedi/bakıma vercem/herhangi başka bahane ile 1 hafta onun arabasıyla ise gidip gelmeyi teklif edin. Onun arabasıyla giderken arada of böyle sabah araba kullanmamak çok iyi oluyormuş ya gibi laflar edin. Hafta sonunda benim araba geliyor ama böyle gerçekten iyi oluyormuş abi/kardeş/bey 1l1 hafta dönüşümlü yapalım mı bu işi? Diyerek net soru sorun. Hayır dememesi gerekiyor.


  • yercekimini kendine ceken adam  (13.02.24 21:35:02) 
benzini bitir hacı bi defada depoyu fullesen olur mu de bak bakalım ne diyor..

yakında bu arkadaş kendini acındırarak senden borçta isteyecek diyorum.
  • ayseee  (13.02.24 21:49:17) 
abi adam para teklif etmiş başta kabul etmemişsin.


  • blackkmamba  (13.02.24 22:28:37) 
Birşey söylemene gerek yol, ofisten çıkıp git, sorarsa da insan eti ağırdır de :)
Sakız olsan ne olacak, senin utanacağım birşey yok ki. Dedikoduya beleşçi diye yön ver.

  • durgunfoton  (13.02.24 22:34:00) 
Çözüm için anlaşmaya gitme, bir hafta senin araba falan gibi daha sonra yine problem olur. Bir de kaosa müsait.
Siz artık kendi aracınız kullanın de geç. Birşey derse de benim problemim değil de ilgilenme.
Para vs önermiş ama böyle olacağı belli miydi, altı ay boyunca hiç benzin alayım bile demedi mi? Keriz yerine konmuşssun zaten, bir de niye canını sıkıyorsun ki?
  • spherical  (13.02.24 22:43:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.