[]

Bmw’nin super bowl’a reklam vermesi

Ben şu olayı hiç anlayamayacğım galiba. Neden bmw gibi coca cola gibi rrklam yapmasa da zaten deli gibi satış yapacak şirketler milyarlar harcayıp reklam çekiyorlar. Mantık nedir, unutulmamak falan mı?




 
Super Bowl, bu büyüklükte bir izleyici kitlesini çeken az sayıdaki etkinlikten biri olduğu için. Amerika'da açık ara en çok izlenen spor etkinliği olduğu için.

Hatta bu etkinliği ve içeriğini geçtim, bir anket vardı, genel izleyicinin 4'de 3'ü etkinlikte yayınlanacak reklamları merak edip dört gözle bekliyormuş.
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (12.02.24 23:25:13) 
Böyle bir veri mi var mesela büyük şirketler reklam vermese satışları artmaz veya artar gibi net bir veri yok ki. Coca cola reklamı durdursa satışları düşer bence


  • olaylar olaylar  (13.02.24 00:02:53) 
Abi şirketler öyle yürümüyor. Yani pepsinin umut sarikaya karikatürü gibi "reklam olmasa da satilir, niye para harcayalim? Onu faize koyalim" gibi bir olayi yok.

Bugün bu firmalardan biri 1 sene reklam vermese satışlar düşer. Çünkü bmw falan sana sattığı şey herkesin gördüğü bir lüks ürün. Gene kola da işte senin en mutlu en heyecanlı anında seninle olan bir ürün. Emin ol bmw olmasa başkası olur ve onlarda aynı büyüklükte olur haliyle prestij kaybı. Yüz milyonlarca insanin izlediği bir şeyde reklam vermek prestij.
  • logisticsmanager  (13.02.24 00:11:15) 
bmw reklam yapmadığı her gün kaybeder. rakibi mercedes, lexus audi deli gibi reklam ile yeni müşteriyi cezbederken sen öyle boş oturamazsın.çinliler gündemdeyken bu kadar öne çıkmak zorundasın. prestij ve imaj oluşturman da gerekir. bmw "gibi", coca cola "gibi" markalar demişsin de, bunların o "gibi" lafına uygun olmaları için harcadıkları milyonlar sayesinde olabiliyor.


  • avatar is back  (13.02.24 09:43:06) 
bu bir satış filmi değil.

imaj filmi.
markayı zaten biliyor ama hem bmw kullanıcılarının hem de bu sınıflarda araba kullananların kafalarındaki algıyı güçlendirmek için yapılan işlerden.
bmw'nin her zaman en havalısı olduğunu hatırlatmalılar.
  • patronaj1  (13.02.24 10:00:24) 
Bmw amerikan piyasasına son 10 senedir çok önem veriyor hatta x serisi suvları tamamen amerikada üretmeye başladı. amerika piyasası çok büyük ve avrupalı markalar amerikada pazar payı olarak ilk sıralarda değil.


  • mikahakkinen  (13.02.24 10:21:47) 
Yeni nesil tanisin diye


  • Kittie  (13.02.24 12:03:10) 
her şey satış değil bilinirlik görünürlük de çok önemli


  • paintov  (13.02.24 13:18:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.